Spännande spelare till Helsingborg

Helsingborg har de senaste dagarna gjort klar med två nya spelare. Den SHL-meriterade backen Oscar Karlsson ansluter från Östersund.

– Tittar man på det lag vi hade förra säsongen så behöver vi förstärka både defensiven och karaktären på vårt lag. I Oscar får vi flera komponenter. Han tar ett stort defensivt ansvar och är en kanonkille vid sidan om. Oscar är en stor, stark back med en grym inställning och som inte är rädd för att göra det obekväma jobbet varje dag i veckan, säger tränaren Tim Brithén till hemsidan.

Nästa spelare att ansluta till HHC är det schweiziska backlöftet Mauro Lorenz. Den 20-årige forwarden spelade den gångna säsongen i Davos U-20 och noterades för 7 mål och 22 assist på 50 framträdanden. Lorenz ser fram mot att komma till Sverige och Helsingborg.

– Min tränare i Schweiz, Anders Olsson, har haft kontakt med Tim Brithén och rekommenderade mig att komma hit. Träningen är bättre i Sverige och här hemma är det inte säkert jag hade fått så mycket istid som jag vill ha. Dessutom har jag tittat upp stan på nätet och det ser riktigt fint ut, det ska bli jätteroligt att flytta dit, säger han till hemsidan.  

Följande spelare är nu klara för spel i Helsingborg kommande säsong:

Målvakter:
Arvid Stenmark

Backar:
Oscar Karlsson
Mauro Lorenz
Henrik Rosengren

Forwards:
Julius Bergkvist
Martin Carlberg
Kevin Eriksson
Ludvig Jansson
Agust Karlsson
Oliver Lindgren
Jesper Lönnberg
Rasmus Rosenqvist

Tränare: Tim Brithén

Spelare in:

Rasmus Rosenqvist, F, Rögle BK J-20
Martin Carlberg, F, Mjölby HC
Oliver Lindgren, F, Skellefteå AIK J-20
Oscar Karlsson, B, Östersunds IK
Mauro Lorenz, B, Davos U20

Spelare ut:
Anton Sjöstrand, B, Hanhals IF
Thage Pettersson, B, Tyringe SoSS
Johan Lundgren, F, KRIF
Gustaf Berling, F, Halmstad HF