48 klubbar eniga – Hockeyettan är Sveriges viktigaste liga!

Det blev resultat när ligaorganisationen Hockeyettan höll sitt 6:e årsmöte, lördag den 10 juni 2017, hos Best Western Hotell, Arlanda Hotellby.

– Jättekul att vårt årsmöte samlade ett rekordstort antal medlemsföreningar (39 av 48) som representerades av 70 delegater från Helsingborg till Boden, säger Ronnie Glysing, som omvaldes till ordförande för 6:e året i rad.

– Styrelsens målsättning är att vårt årsmöte ska vara så intressant att alla medlemsföreningar vill närvara för att delta. Nästa år är det obligatorisk närvaro då ett enhälligt årsmöte fattade beslut om obligatorisk närvaro på framtida årsmöten, fortsätter Ronnie Glysing.

Den 30 april 2017 inföll skarp läge för nuvarande Division 1-licensen, för alla medlemsföreningar. Intresset var därför stort att lyssna och ta del av licensnämndens ordförande Bertil Andersson, som på ett sakligt och korrekt sätt redogjorde för nuläget. Det finns en del utmaningar, konstaterade Bertil Andersson.
Dessutom följdes denna information upp av en mycket intressant och saklig information om ett framtida nytt regelverk avseende licensregler inom svensk hockey, av utredaren Hans Nyberg.

Medlemsföreningarna genomförde även en viktig Work Shop runt frågan om positionen inom svensk hockey under ledning av Tony Wiréhn och Mattias Claesson, som slussade delegaterna till kloka idéuppkast. Denna mycket viktiga fråga, kommer följas upp region/serievis under hösten, med syfte att låta medlemsföreningarna delta i utformningen av ett relevant varumärkeslöfte att enas om.

– Vi har sedan starten 2012 arbetat med att ta fram och forma ett fundament och manifest innehållande marknad, kunder, vision med mätbara mål, mission med övergripande syfte, strategi och varumärke samt taktiska byggstenar, allt med syfte att ta fram och förpacka våra värden, säger Nil

s Ekmark.

– Nu är det dags att uppdatera vårt varumärkeslöfte då tiden är mogen att ta nästa steg. Hockeyettans rättigheter har ett värde som vi skall utveckla på ett för alla medlemsföreningar optimalt sätt, avslutar Nils Ekmark.
Styrelsen kommer inom kort presentera vår kommande strategi, under Nils Ekmarks ledning.

Mycket stort intresse fick programpunkten Hockeyettan-TV och Rättigheter, där Magnus Grahn från Sportsground, på ett väldigt underhållande sätt beskrev nuläget inom mediavärlden och rättigheter.

– Idag behövs inte sändningsbussar med stor parabol på taket, utan det räcker med en bra internetuppkoppling, en kamera och dator, för att göra hockeyproduktioner, säger Magnus Grahn.

Även Livesändning och Streaming fanns med på programmet där Pontus Karsbo från StayLive gav delegaterna en inblick och resa i teknikens otroligt snabba värld.

– Utveckling går ruskigt fort men vi har idag både tekniken, supporten samt organisationen för att klara av att hantera Hockeyettans över 1 000-tusen livesändningar. Vi kommer verkligen anstränga oss utöver det vanliga för att leverera en teknik som Hockeyettans klubbar och supporters gillar, hävdade Pontus Karsbo.

Årsmötet innehöll även en formell del där det valdes en ny styrelse och valberedning, med målsättningen att ha en geografisk spridning mellan samtliga serier, enligt följande;

Styrelse:
Ronnie Glysing omvaldes som ordförande för ytterligare ett år. Kjell-Åke Andersson (Östersund) och Jan Svensson (Kristianstad) omvaldes på ytterligare två år tillsammans med nyval på Jan-Erik Sundqvist (Wings).
Såsom suppleanter valdes Göran Lilja (Väsby) och Hans Ljunggren (Skövde).

Ove Marklund (Piteå), Mats Johansson (Borlänge) och Carl-Magnus Jonsson (HC Dalen) har ett år kvar på sina mandat samtliga såsom ordinarie ledamöter.

Valberedning:
Carl-Fredrik Kleman (ordförande-sammankallande, Södermanland), Johan Henriksson (Västergötland) och Patrik Martinsson (Blekinge).

Slutorden från Ronnie Glysing, ordförande.

– Tusen tack till medlemsföreningarna som gav mig förtroendet att ytterligare ett år leda styrelsens arbete inom Hockeyettan. Jag är naturligtvis hedrad över förtroendet att leda Hockeyettan ytterligare ett år. Samtidigt vill jag framföra min beundran och tacksamhet till alla i styrelsen som på ett engagerande och kompetent sätt bidragit till vår utveckling. Vi måste också tacka de som lämnat styrelsen de har också bidragit i många år på ett fantastiskt sätt. Framtiden ser ljus ut men vi måste vara ödmjuka och förstå vikten av att arbeta tillsammans. Några få kan få försaka lite i det korta perspektivet för att många skall vinna så mycket mer i de längre. Och det gäller inte bara inom vår ligaorganisation utan det omfattar hela Hockeysverige.

Vi har också utmaningar men också spännande händelser framför oss där det är nödvändigt att vi arbetar tillsammans. Jag tänker exempelvis på utbildningsersättningen där vi eftersträvar att den blir fullt finansierad. Sedan utvecklingen av våra livesändningar, vilken höjdare att kunna livesända över tusenhockeymatcher denna säsong det ger avtryck i vår varumärkesbyggnad. Nu har vi positionerat oss som hockeyliga och en viktig del inom svensk hockey – nu måste vi stärka vår positionering.

Alla ska förstå vikten av Hockeyettans 48 medlemsföreningars arbete i Sveriges viktigaste hockeyliga avseende utveckling av ungdoms- och juniorspelare.

För mer information, kontakta: Ronnie Glysing, ordförande. [email protected] 070 – 960 01 10
Peter Hällsås, marknadsansvarig [email protected] 070 – 761 99 85