Kontinuitet nyckeln för Teg

Fjolårssäsongen blev något av en berg- och dalbana för Tegs SK. Efter en skakig höst spelade man upp sig rejält under våren och slutade på en betryggande tredjeplats i fortsättningsserien. Trots en ojämn säsong var man tillslut aldrig riktigt nära att halka ner under kvalstrecket.

Årets trupp består till stora delar av spelare från fjolåret. Av de 17 spelare som i nuläget är kontrakterade återfanns 12 av dessa i laget ifjol, precis som tränaren Håkan Virtala. Trots en stabil stomme av spelare från ifjol ser årets upplaga av Teg aningen tunn ut, och av de få nyförvärv som gjorts har endast ett fåtal rutin från spel i Hockeyettan. Positivt för Teg är dock det nyutvecklade samarbetet med allsvenska Björklöven, som har backen Adam Berglin och forwarden Andreas Vikström på kontrakt men som förväntas spela matcher med Teg. Både Berglin och Vikström har sommartränat samt försäsongsspelat med Björklöven, och kan onekligen bli nyttiga injektioner i Teg under vintern.

Lagkapten Kim Sehlstedt gör sin femte säsong för klubben och utgör kärnan i stommen från förra säsongen.

– Förra säsongen kändes det som att vi maximerade prestationen utifrån vår spelartrupp. Det tog några månader, men efter jul kändes vi riktigt starka och vi kommer behöva göra en liknande resa med laget i år igen om vi ska kunna ha en lika lyckad sista del av säsongen.

Att man behåller stora delar av fjolårets trupp ser Sehlstedt som positivt.

– Klart att det är positivt att inte behöva börja om helt på ruta ett nu när vi har kvar många spelare från ifjol. Att även ha kvar Håkan i båset ger ju trygghet hos oss spelare som var med under förra säsongen. Förhoppningsvis kan det hjälpa oss att vara som bäst i januari och februari, när det kommer gälla som mest för oss.

Teg spelar ikväll sin andra träningsmatch för säsongen när man möter lokalkonkurrenten Vännäs.

– Jag hoppas att vi kan göra en bra prestation ikväll, resultatet tycker jag spelar mindre roll nu under försäsongen. Vännäs har ett starkt lag på pappret och satsar som alla vet hårt, så det kommer garanterat att bli en tuff match.

 

//Marcus Malmsten