Nykomlingskollen: Nyköping Gripen Hockey vill etablera sig.

Vi börjar stämma av hur klubbarna i den Östra Hockeyettanserien mår, och vilken målsättning de har med säsongen som kommer. Först ut är nykomlingen Nyköping Gripen Hockey.

Torbjörn ”Tobbe” Johansson har tagit över nykomlingarna Nyköping Gripen Hockey i den Östra serien till den här säsongen. Den fd Leksandsbacken vill nu sätta sin prägel på laget och etablera Nyköping Gripen i Hockeyettan när han är tillbaka i svensk ishockey efter en 3-årig sejour i Polen. Där har Tobbe bl.a varit Head Coach åt Polens U20-lag samt assisterande i Polens A-lag.

Gripen som tog sig vidare till Hockeyettan genom att bli tvåa i Kvalserien Östra efter Tyresö Hanvikens SK har en ganska ung trupp att arbeta med, men flera spännande spelare som är på väg uppåt i sina karriärer. Nyköping som inte haft ett lag i Hockeyettan sen säsongen 2013/2014 då Nyköpings HK gick som tåget men åkte ut i PlayOff 3 mot Tingsryds AIF, för att senare under året tvingas gå i konkurs. Nu är det hockeyfeber i Nyköping igen men i form av Nyköping Gripen Hockey, och laget har en målsättning att etablera sig i Hockeyettan enligt tränare Tobbe Johansson.

Vi ställde lite mer frågor till Nyköping Gripens nya tränare.

Nyköping Gripen är nykomlingar i HockeyEttan Östra, hur har Er försäsongsträning sett ut jämfört med fjolåret då ni spelade i en annan division?

– Enligt spelarna så har vi tränat hårdare och mer varierat än förra året.

Vad kännetecknar Nyköping Gripens sätt att spela?

– Hoppas kunna spela en fartfylld  energi fylld hockey.

Vilka spelare ska vi hålla ett extra öga på i Nyköping Gripens trupp?

– Johan Mörnsjö och Philip Larsson tror jag kan bli sevärda i år.

Vilka ser ni som favoriter/topplag i den Östra serien?

– Tror Hudiksvall Huddinge och Visby/Roma blir topplag i serien.

Tobbe tycker för övrigt att han är nöjd med den trupp de har så långt, men det finns några platser kvar att fylla ut. Därför har klubben haft ett antal spelare på Try-Out där spanjoren Carlos Quevedo har störst meriter med landskamper för Spanien. Dessutom finns backen Albin Nordvall trotjänaren Kim Lindström och Kristoffer Berglund Eklund på Try-Out med besked under den här veckan om eventuellt kontrakt. Sen finns en förhoppning om att kanske få tillbaka fjolårets poängkung Albin Ivarsson Hamberg som just nu är på Try-Out i AIK.

Nyköping Gripen har så långt spelat två träningsmatcher med resultaten 5-3 seger mot Eskilstuna Linden och 1-2 förlust mot seriekollegan Haninge Anchors.

Vi hälsar Nyköping Gripen Hockey välkomna till Hockeyettan 2017/2018

 

//Stefan Österberg