Ett ungt och hungrigt Sollentuna HC laddar om

Förra säsongen tog sig Sollentuna HC vidare till förkvalet till Play Off 1 där man blev utslagna av Örnsköldsvik HF. Till det här året har klubben föryngrat sig och ställer ett mer utvecklingsbart ungt och orutinerat lag på isen. Men målsättningen är ändå att prestera bättre än tidigare säsong hälsar klubbens sportchef Pelle Eklund. – Allettan vore kul att spela.

I den på förhand väldigt jämna Östra serien kommer det vara många lag som är sugna på den där topp-5 placeringen fram till jul och faller allt väl ut med Sollentuna så är de givetvis med och slåss om den platsen också. I fjol skilde endast 4 poäng mellan Sollentuna på plats 7 och Haninge Anchors på plats 5 i kampen om Allettan nämligen.

Hur är statusen på truppen i år jämfört med förra året? Starkare? Fler rollspelare? Mer tekniska?
– Mycket yngre trupp samt flera spelare som kommer från juniorhockeyn och ska lära sig att ta klivet upp och bli seniorspelare. Fysiken är bra. Men tappat rutin. Teknik samt fart finns. – Vi kommer ha tålamod med vårt lag.  Men om vi måste. så kan det förändras i truppen fortsätter sportchefen beträffande om det finns utrymme för eventuella nyförvärv.

Sollentuna har ändrat lite i sitt träningsupplägg inför kommande säsong genom att ökat träningsmängden och förbättrat den fysiska statusen på truppen. Förberedelserna har varit goda och det känns positivt.

Vad kännetecknar Sollentunas sätt att spela på?
– Hög fart i allt vi gör, samt bli aggressivare i vårt sätt att spela.

Det är även så Pelle Eklund anser vad som främst kännetecknar lagen i den Östra seriens spelsätt. – Tror det kommer bli matcher med hög press och vilja anfalla med mycket folk.

För Sollentuna är det också de tre ”givna” klubbarna Huddinge, Hudiksvall och Visby/Roma som räknas till Allettankandidaterna, därefter är det öppet.

De mest intressanta nyförvärvet hittar vi i NHL-legenden Lanny McDonalds brorson Zane Jones som har meriter från WHL med bra statistik med sig. Fjolårets poängkung Christian Holmblad är kvar och kommer kompletteras med lovande Lucas Lagerstedt som kanske kan ersätta ett antal av flyktade Filip Holmgrens poängskörd. Viktiga spelare kommer även vara Andreas Gällstedt och Hampus Falk tillsammans med målvaktsduon Gustav Griborn och Benjamin Johansson.

 

//Stefan Österberg

 

Foto: Sollentuna HC