Visby/Roma vinner en knapp seger i premiären

Premiären i Hockeyettan är avklarad, och i den Östra serien tog en av förhandsfavoriterna Visby/Roma emot det lag som för bara någon vecka sedan siktade på division 2 spel i vinter, Nacka HK. Så sent som igår torsdag gjorde Nacka klart med fyra stycken nyförvärv från degraderade Haninge Anchors, så Nacka har jobbat hårt senaste veckan för att ställa ett slagkraftigt lag på isen när serien startade idag.

Visby/Roma vann knappt med 2-1 efter periodsiffrorna (1-0,1-0,0-1) och skottstatistiken 42-24.

Nacka HK gjorde en stark insats, nederlagstippade som de är, och utefter förutsättningarna måste de ges beröm för den inställning och vilja laget visade upp i premiären. Det bådar gott för Nacka framöver som nu fortsätter med bortamatch mot en annan av de tippade topp-5 lagen, på söndag, Väsby IK HK kl 15.30. För Visby/Roma väntar bortamöte med Hammarby Hockey på söndag kl 15.00

Visby/Roma var de spelförande laget från start och kunde skapa ett tryck redan i inledningen av matchen via ett Powerplay, Einar Engström kunde där ge Visby/Roma ledningen med 1-0 efter 3.25 av den första perioden. Hemmalaget fortsatte trycka på mot duktiga Lukas Olander-Ekbäck i Nackas mål men det blev inget mer mål trots 15-7 i skottövertag i den första perioden.

I den andra perioden fick Visby/Roma åter ett tidigt numerärt överläge, och den här gången tog det bara 1.33 innan Markus Kinisjärvi utökade till 2-0 för hemmalaget. En kanonad med chanser radades upp under perioden mot Nackas målvakt, men inget mer mål i den andra perioden. Skottstatistik 19-9.

Tredje perioden var lik de två första men under sista halvan kom Nacka HK till mer och mer avslut, och tog för sig allt mer. Efter 12.34 blir det nerv i matchen då Steve Gunnarsson reducerar för Nacka i Powerplay till 2-1. Trots försök från Nackas sida så blir det inte speciellt farligt för att hota Visby/Romas premiärseger. Skottstatistiken 8-8.