Hammarby Hockey – ett vältränat, starkt, kollektiv

Hammarby var väldigt nära en plats i Allettan förra säsongen men räckte inte hela vägen. De fick avsluta säsongen i fortsättningsserien där laget tappade lite av vad man visade innan jul och slutade sedermera på en fjärde plats. Till den här säsongen har träningsupplägget förändrats och det har varit mycket fokus på rörlighetsträning. Uppslutningen har varit väldigt hög ända sedan mitten av april och spelarna har gjort stora framsteg säger Hammarby Hockeys tränare Johan Sundin.

Laget har också spelat lite fler träningsmatcher i och med att de fick möjlighet att möta Estland, Lettland och Litauen i Estland på försäsongen som inte var med i det tidiga spikade försäsongsschemat. Resultaten har varit goda även om insatserna i vissa matcher ej varit så som tränarstaben eftertraktar. Endast två förluster av nio är ett bra facit och något att ta med sig inför söndagens premiär mot Visby/Roma.

Förutsättningarna för Hammarby Hockey är inte de allra bästa, sena träningstider bl.a gör att klubben måste attrahera spelare på ett annat sätt. Men de har alla bestämt att göra det bästa av situationen. – vi lever lite skilda världar där vi inte kan påverka våra träningstider säger Johan. Det är inte optimalt för planeringen, men vi har lärt oss leva med det.

Vilken är Hammarbys målsättning med säsongen?
– Det är Allettan helt klart säger Johan Sundin

Vilka fem lag tror du går till Allettan?
– Förutom de tre givna Huddinge, Hudiksvall och Visby/Roma så ska vi dit, och vi slåss med många lag om de sista platserna, Väsby, Valbo, Nyköping Gripen bl.a tror Johan.

Den östra serien har enligt tränaren blivit betydligt jämnare med åren och har gått från att många lag spelade någon form av styrspel, till att lagen nu mer anpassar sig med presspel, hög press på motståndarnas backar.

Vilka spelare i Hammarby Hockey ska vi hålla ett extra öga på under vintern?
– Vi vinner som ett kollektiv, men målvakterna är alltid viktiga, i övrigt finns det mycket kvalitéer i laget som kan lyfta i år, hälsar Johan Sundin.

Hammarby är i dagsläget nöjda med den trupp de förfogar över, och inga fler är på ingång enligt tränare Sundin. Hammarby var ett av flera lag som fick in nya spelare från degraderade Haninge Anchors i veckan.

Inför premiären på söndag har Hammarby backen Marcus Berntsson och forwards Eric Linbro samt Linus Carlsson borta, som har någon vecka kvar innan de kan vara aktuella för spel.

 

//Stefan Österberg