Sammanfattning av den västra premiäromgången

Den första omgången av Hockeyettan Västra är avklarad efter söndagens matcher. I fredags besegrade Västerås Mariestad med 4-3 och idag fullbordades alltså den första omgången.

En omgång som bjöd på åtminstone en liten knall, nykomlingen Grums besegrade Enköping i Bahcohallen med 2-1 efter förlängning men kunde mycket väl fått med sig samtliga tre poängen hem till Värmland.
Enköping kvitterade när endast 30 sekunder återstod av den tredje perioden och lyckades ta matchen till sudden.

Annars får väl Lindlövens seger borta mot topptippade Borlänge ses som en skräll, Lindesbergsgänget gjorde processen kort och avgjorde matchen på sju minuter i den andra perioden.
Lindlöven gick från 1-1 till 1-5 på sju minuter och sjutton sekunder. Något som Borlänge aldrig kunde hämta sig ifrån.

Kumla visade en oerhörd moral när de vände 1-4 till seger med 6-4 borta mot Arboga i den sista perioden. Felix Scharnke stod för ett mål och två assist i vändningen och var en bidragande orsak till att Kumla kunde vända på matchen.

Köping besegrade Forshaga i en målrik tillställning på hemmais. 7-4 skrevs slutresultatet till och Jonas Westerlund i Forshagakassen fick verkligen slita för att freda sitt nät, 47 skott fick han mot sig och det håller naturligtvis inte om Forshaga vill vara med och kriga om en topp fem placering i serien.

I Skövde var det aldrig något snack om vart poängen skulle hamna, hemmalaget gjorde processen kort med Surahammar och vann med tennissiffrorna 6-0.
Noterbart är att slitvargen Pontus Wikström gjorde två mål, något han enligt sig själv aldrig gjort i en A-lagsmatch tidigare.

Så om vi ska sammanfatta den första omgången så har vi Skövde i topp, Köping tvåa, Lindlöven trea, Kumla fyra och Västerås på femteplats. Samtliga på tre poäng.
Grums sexa på två poäng, Enköping sjua på en poäng, Mariestad, Arboga, Forshaga, Borlänge och Surahammar på noll poäng.

Att påstå att serien kommer sluta på samma sätt är väl att ta i, men att Surahammar kommer få en jobbig säsong på nytt syntes tydligt i Billingehov idag.