Sammanfattning omgång 1 Östra serien

I och med måndagens match mellan Huddinge Hockey och Nyköping Gripen Hockey kan vi sammanfatta den Östra seriens första omgång.

De lag som rivstartat med att spela två matcher mellan fredag och söndag är Visby/Roma och Nacka, och de lag som ännu inte fått spela sin premiär är Tyresö/Hanviken och Hudiksvall.

Visby/Roma-Nacka 2-1

Trots spelövertag för hemmalaget och storfavoriten i denna match Visby/Roma så blev det en ytterst knapp seger. Nacka som med tuffa förberedelser fick inleda borta mot ett av de topp-3 tippade lagen stred tappert, men var ändå inte helt nära, trots resultatet. Visby/Roma vann skottstatistiken med 42-24 men mäktade ändå bara med 2 gjorda mål på duktiga Lukas Olander-Ekbäck.

Hammarby-Visby/Roma 1-2 

Två dagar efter premiären var det dags för ny match för Visby/Roma, nu mot Hammarby. Ytterligare en knapp seger för Gotlandslaget, där nyförvärvet från Sundsvall Markus Kinisjärvi åter blev målskytt.

Väsby-Nacka 5-2

Nackas andra match, och Väsbys premiär, här var det en kanonad av hemmalaget mot Nackas mål. Hela 77-20 i skottstatistiken där målvakten för dagen Filip Johansson i Nackas mål verkligen fick jobba. Nicklas Sjölund 1+1 och Felix Fjällkeborn 0+2 bästa poängplockare.

Vallentuna-Sollentuna 5-1

I derbyt Vallentuna mot Sollentuna slutade det med en ganska klar hemmaseger, 5-1 efter periodsiffrorna 1-0, 2-0, 2-1. Sollentuna saknade inte chanser utan hade ett antal bra lägen men målvakten för dagen i Vallentuna Filip Algeman gjorde en mycket stark insats. Marcus Andersson tvåmålsskytt för Vallentuna och veteranen Andreas Paulsson 0+2 sticker ut poängmässigt i den här matchen. Noterbart också att Sollentunas nyförvärv Zane Jones tröstmålade för bortalaget, mer lär komma från den klubban under säsongen.

Wings-Valbo 2-4

Valbo som nämnts som en outsider i serien vann en jämn match borta mot Wings med 4-2. Pontus Broeng, nyförvärvet från Borlänge levererade 0+3, Nicklas Strid gjorde två mål, och Max Pålholm 1+1 för Valbo. Bortalaget tog över ju längre matchen led och vann enligt rapporterna rättvist till slut. Men båda de här lagen vill vara med och kriga om Allettanplatserna.

Huddinge-Nyköping Gripen 4-2

En tuff och tät Veckans Match avslutade omgång 1 på måndagskvällen. Huddinge försökte och försökte överlista duktige Rasmus Hedström i bortalagets mål. Ju längre matchen led tog Huddinge över, och drog upp ett högre tempo, men Nyköping Gripen stretade emot väldigt länge, och väldigt bra. 42-18 i klart övertag i skottstatistik för favoriten Huddinge, men som synes en ganska knapp seger till slut.

 

Ny omgång på onsdag.

Tyresö/Hanviken-Väsby
Valbo-Hudiksvall
Sollentuna-Huddinge
Nacka-Vallentuna
Nyköping Gripen-Hammarby

//Stefan Österberg

 

Foto: Arne Rundlöf