Lönn levererade direkt

Jonas Lönn är tillbaka i Grästorp för att producera. I seriepremiären borta mot Helsingborg slog han till tre gånger om. Utöver målen svarade 34-åringen för en assist och var därmed starkt bidragande till GIK:s premiärseger.

– Det klart att det är kul när det studsar rätt. Jag spelar med bra spelare och vi skapade mycket. Skapar man mycket så sätter man dit pucken ibland, säger han.

Lönn har precis inlett sin fjärde sejour i Grästorp. De senaste tre säsonger har han öst in poäng i moderklubben Trollhättan, men i år var det alltså dags för Hockeyettan och Grästorp igen.

– Jag bor i Grästorp, så det är en av anledningarna. Det är behagligt med gångavstånd till ishallen. Sen var jag sugen på Hockeyettan igen. Jag hade tre roliga år i Trollhättan, men kände att jag ville ha en nytändning.

Mycket av Grästorps anfallsspel kretsar kring duon Jonas Lönn och Carl-Johan Svensson. Om GIK ska vara med och utmana kommer det krävas att de båda producerar framåt.

– Självklart vill man spela så bra som möjligt, men det är en bra serie och det är svårt att leverera. De andra kedjorna har skapat mycket och det handlar bara om att sätta dit chanserna, säger han.

– Jag vet inte så mycket om de andra lagen, men har man ett bra försvarsspel och håller tätt bakåt så brukar det lösa sig framåt. Jag tycker att vi har ett bra lag som kan skrälla lite.

I morgon väntar hemmapremiär när Halmstad kommer på besök. Halmstad förlorade sin premiär mot Tranås. Lönn tror på en jämn och tuff match.

– Givetvis ska vi ta poäng hemma. Det tycker jag att man ska göra mot alla lag om man vill vara med i toppen. Förhoppningsvis kommer det en del folk som är nyfikna efter att vi vann senast, avslutar Jonas Lönn.

/ Anton Gustavsson