Så var onsdagskvällen i Hockeyettan Norra

Det var en fullspäckad onsdagskväll i Hockeyettan Norra när hela tre derbymatcher fanns på menyn.

Stort drama utspelade sig i Umeå när Teg efter många om och men lyckades besegra Vännäs i säsongens första Umeåderby. Efter att Vännäs vänt ett tvåmålsunderläge till en 3-2-ledning lyckades hemmalagets Joakim Nilsson ta matchen till förlängning med sitt 3-3-mål med endast 19 sekunder kvar av den tredje perioden. Efter en mållös förlängning kunde sedan den före detta Vännässpelaren Petter Grefve avgöra för Teg i straffläggningen och blev således kvällens stora hjälte tillsammans med målvakten Joakim Andersson med 38 räddningar.

Kiruna plockade ner nykomlingen Boden på jorden igen när man tog en imponerande hemmaseger i Lombiahallen. Grunden till vinsten lades i den andra perioden när man gick från 1-0 till 4-0, ett resultat som stod sig matchen ut.

– Om jag uttalar mig nu direkt efter matchen så blir det bara fel. Det jag vill säga kommer jag kommer jag ta med grabbarna, säger en märkbart besviken Bodentränare Robert Norberg till Bodens hemsida efter matchen.

Kvällens mest oväntade vinnare blev Kalix, som utan sin ordinarie stjärnmålvakt Christoffer Rifalk lyckades hämta hem samtliga tre poäng från Haparanda när man besegrade Asplöven med 3-4.  En synnerligen stark insats av Kalix samtidigt som Asplöven fortfarande står utan trepoängare.

– Ingenting fungerade där ute. Det var ingen bra match av oss, vi tappar puckar och är inte där vi ska. Vi måste lyfta oss, säger Asplövens tränare Alexander Semjonovs till Asplövens hemsida.