Sammanfattning av andra omgången i västra

Den andra omgången av hockeyettan västra bjöd på inte mindre än 32 mål under onsdagen.

Forshaga-Borlänge 2-7

Borlänge stod för sju av dem i sin bortamatch mot Forshaga IF. Det första redan efter dryga halvminuten.
Forshaga kvitterade via ett powerplay men Borlänge var tyngre och visade att laget tänker vara med och slåss om en placering som leder till spel i Allettan efter jul.
Efter den andra perioden var ställningen 4-1 till laget från Dalarna som växlade upp ytterligare i den avslutande perioden och vann skottstatistiken med hela 26-6.
Under matchens avslutande tio minuter gick Borlänge från 4-2 till 7-2 på fyra minuter genom mål av Lucas Venuto, Marcus Linderborg, (som för övrigt stod för fyra poäng (2+2) under onsdagen) och Hampus Berg.

Tränare Dennis Hall var naturligtvis nöjd efter matchen och säger i en kommentar till Borlänges hemsida att det var en bra bortamatch och en stabil insats under framför allt de avslutande två perioderna.

Mariestad-Köping 6-1

Det krävdes en period för Mariestad att spräcka nollan bakom Christoffer Hanning i Köpings mål men sen trillade målen in i rask takt.
Mariestad studsade tillbaka direkt efter den tunga förlusten i premiären borta mot Västerås (4-3).
Inför 878 åskådare kunde Mariestad komfortabelt besegra Köping och avgjorde tillställningen i den andra perioden, laget vann perioden med 5-0 och noterbart är att samtliga mål för Mariestad kom från olika målskyttar.
I den avslutande perioden spelade Mariestad stabilt och hade bud på fler mål än det som Oskar Norlöv bjöd på (6-0) men Tobias Sandberg i målet fick plocka ut en reduceringspuck från Köping med 28 sekunder kvar av matchen som innebar slutresultatet 6-1.
Starkt att sex olika målskyttar kliver fram i hemmapremiären. Det ska bli spännande att se om Mariestad kan följa upp denna insats på söndag när laget åker till Borlänge.

Surahammar-Västerås 0-5

Västerås har inlett hockeyettan med två raka segrar och hade inga större bekymmer att besegra Surahammar i en kylslagna ishallen under onsdagskvällen inför den fina publiksiffran 1711 personer.
Men det dröjde länge innan Alexander Nilsson-Lindelöf gav sitt VIK ledningen.
18 minuter in i period nummer två orkade inte Surahammar stå emot längre och Lindelöf skickade in pucken bakom Anders Olsson efter en vunnen tekning. Bara 43 sekunder senare ökar lagkaptenen Fredrik Johansson på Västerås ledning till 2-0 och då gick luften ur hemmalaget.
I den tredje perioden behövde Lindelöf bara 16 sekunder på sig för att göra sitt andra för kvällen när han drog en försvarare och hängde pucken i kassen.
Tre minuter senare small det igen bakom Olsson och Västerås hade full kontroll på händelserna i den sista perioden. Kenny Källström avslutade målskyttet med två minuter kvar av matchen och det känns som det forna storlaget har börjat varva upp i serien.

Lindlöven-Enköping 3-2

Lindlöven såg under onsdagskvällen till att ta sin andra raka trepoängare när laget besegrade Enköping hemma i Lindehov.
Men det var gästerna som tog ledningen i den första perioden och Lindlöven hade en del att fundera över i den första pausen.
I den andra perioden kunde dock Lindesbergslaget vända på matchen och göra tre mål som skulle visa sig bli matchavgörande. David Berg kvitterade till 1-1 i powerplay och knappt fem minuter senare hade laget gjort ytterligare två kassar.
Enköping fick ett gyllene läge att komma tillbaka in i matchen under den tredje perioden när duktiga Max Lalander drog på sig ett match penalty för tackling mot huvudet och gästerna fixade en snabb reducering men kom aldrig närmre än så.
Tränare Jussi Salo var nöjd med det defensiva spelet i matchen och var nöjd över att man inte släppte till så många chanser för Enköping, närmast väntar ett IFK Arboga på bortais på söndag.

Grums-Arboga 3-0

Nykomlingen Grums fortsätter att plocka poäng i inledningen av serien. Under onsdagen kom lagets andra raka seger, denna gång full pott och senast vinst efter förlängning.
Gabriel Johansson inledde Grums målskytte i fem mot fyra efter lite drygt tre minuter av den första perioden efter en fin framspelning av Johan Erkgärds och Jesper Appel.
Den andra perioden blev mållös trots att Arboga fick ett långt powerplay när Albin Breitkreuz fått matchstraff för en knätackling.
I den tredje perioden försökte Arboga komma tillbaka och vann skottstatistiken med 14-9 men det var Grums som gjorde målen i Billerudhallen.
Axel Lundqvist gjorde 2-0 och poängkungen Henric Höglund fick avsluta målskyttet när Arboga hade plockat ut målvakten i slutskedet för att komma närmre.

Kumla-Skövde 1-2

I Kumla var det gästerna från Skövde som lyckades bärga samtliga tre poäng.
Den första perioden blev mållös men det var Skövde som vaskade fram de vassaste chanserna, bland annat hade Libelin Valliant en puck i stolpens utsida under perioden.
I den andra perioden var det trots ett spelmässigt övertag Kumla som tog ledningen med 1-0 efter två minuter, Marcus Rhodin avancerade uppåt från sin backplats, fick yta och snärtade upp pucken i krysset bakom Tim Hultstrand.
Skövde replikerade snabbt, inte ens minuten senare stod det 1-1 på resultattavlan sedan Jesper Sellin fått en öppnande passning på bladet av Carl-Johan Sjögren och Sellin hängde upp trissan i nättaket bakom Tim Harrysson.
I tredje perioden var det inget snack om vilket lag som ville vinna mest, Skövde spelade med tålamod och spelade stabilt försvarsmässigt, Kumla lyckades endast få iväg tre avslut på mål under de avslutande 20 minuterna.
Hampus Forsling i Skövde fick tag i en förlupen puck efter fem minuter och friställdes med Harrysson. Väl där gjorde han inget misstag utan skickade upp pucken i nättaket bakom annars så säkre Harrysson.
Skövde sköt 19 skott på mål i den sista perioden och hade flera bra chanser att utöka sin ledning, såväl Jesper Sellin som Henrik Thegel hade fina möjligheter men lyckades inte överlista Harrysson i hemmakassen.