Sammanfattning av omgång två i södra

Dalen besegrade Tranås på bortaplan efter mål av Gustav Carlsson och Anton Johansson. Den första perioden slutade mållös, men i den andra perioden kunde gästerna gå ifrån till en 2-0-ledning. Tranås Marcus Schelin reducerade till 1-2 med ett par minuter kvar att spela, men närmre än så kom aldrig Tranås. Dalens målvakt Anton Svensson spelade bra och räddade 33 av 34 skott och var givetvis starkt bidragande till att Dalen tog sina tre första poäng för säsongen.

Nybro har fått en kanonstart på säsongen och följde på onsdagskvällen upp premiärsegern över Dalen med en ny trepoängare. Tyringe besegrades med 4-1 inför 1313 åskådare. Tyringe tog visserligen ledningen redan efter fyra minuters spel, men Nybro kunde efter mål av Kim Runemark, Emil Larsson, Robin Wengdahl och Erik Lindström vända och vinna.

Två förväntade topplag gjorde upp om poängen när Vimmerby tog emot Kallinge/Ronneby. I en målsnål affär kunde Alexander Lunsjö avgöra för gästerna en bit in i förlängningen. Det var annars Vimmerby som tog ledningen halvvägs in i den första perioden när Markus Modigs gjorde sitt andra mål för säsongen. 1-0-ledningen såg sedan ut att stå sig matchen ut, men med dryga minuten kvar plockade KRIF ut målvakten Oscar Malm och lyckades få till en kvitteringen. Karl Olofsson satte dit pucken när bara 57 sekunder återstod.

HA74 tog sina första historiska poäng i Hockeyettan när Hanhals besegrades med 2-1. Hanhals kom till spel efter att ha besegrat Kristianstad i premiären, men kunde alltså inte följa upp den segern med en ny vinst. Kristian Frisk, hämtad från Nybro för att vara en ledande spelare, gjorde 1-0 för Sävsjölaget efter 14 minuters spel, men Hanhals kunde kvittera strax innan den första pausvilan. Fem minuter in i den tredje perioden gjorde Mikael Roslund det som skulle visa sig bli det matchavgörande målet.

Kristianstad stod för omgångens kross när man fullständigt körde över Helsingborg med 10-0. Efter två perioder var ställningen 4-0, men KIK släppte inte på gasen utan gjorde ytterligare sex mål i den avslutande perioden. Värt att notera är att Fredrik Hansson stod för ett hattrick och att KIK:s målvakt Joel Gistedt utöver att hålla nollan noterades för en assist.

Mötet mellan Grästorp och Halmstad blev en målrik historia där Grästorp för andra matchen i följd kunde vinna på straffar. När Linus Jerenvik gjorde 4-2 för hemmalaget i inledningen av den tredje perioden såg Grästorp ut att lägga beslag på samtliga poäng, men Halmstad arbetade sig ikapp efter mål av Gustaf Berling och Björn Hjärpe. Straffar fick avgöra och trots att Jonas Blidby satte gästernas första straff kunde Grästorp vända på straffläggningen efter mål av Jonas Lönn och Kim Persson.

En snabb titt i en ung tabell säger att Nybro fått bästa tänkbara start på säsongen och toppar tabellen på sex poäng. Halmstad, Tyringe och Helsingborg är den trio lag som inte vunnit någon av sina två första matcher.

Den tredje omgången börjar redan på lördag när Kristianstad tar emot ett hittills obesegrat Grästorp. Det är omgångens enda lördagsmatch. På söndag spelas följande matcher: