Veckans Lag i Östra #2

Det är dags för säsongens andra Veckans Lag för den Östra serien. En vecka som haft ett toppmöte mellan Visby/Roma och Huddinge, samt en urladdning av Hudiksvall borta mot Nacka.

 

Målvakt

Marcus Due-Boje (1), Tyresö/Hanviken

Målvakten i Tyresö/Hanviken som endast släppt in 2 mål på 3 matcher, har en räddningsprocent på 98,20% måste bara in i veckans lag. En bra målvakt gör att utespelarna känner sig trygga, och det är oerhört viktigt i försvarsspelet. Något som Tyresö Hanvikens burväktare verkligen tagit fasta på i inledningen av säsongen.

Backar

Adam Hansen (1), Huddinge

2 matcher i veckan och Huddinges spetsvärvning från Södertälje SK har gjort 1+4 på dessa. Först 0+3 i matchen mot Visby/Roma och sedan 1+1 i storsegern över Nacka, gör att Hansen nu har 1+6=7 poäng och fina +8 i plus minus statistiken

Tommy Stenqvist (1), Hudiksvall

Stenqvist gjorde 14 poäng hos Sundsvall Hockey i fjol. I år stod han på noll tills mötet mot Nacka borta. Visserligen en match Hudiksvall på förhand var klara favoriter att vinna, men han bidrog till segern med att göra 1+2. Det lär komma mer då Stenqvist ska vara en av Hudiksvalls ledande backar.

Forwards

Björn Jonasson (2), Huddinge

Enda spelaren på den här listan som är med för andra veckan i rad. Björn Jonasson har den här veckan inte gjort något mål, men väl spelat fram till 4 stycken. Det gör att han åter tar plats i Veckans Lag. En assist borta mot Visby/Roma byttes till hela 3 assist av totalt 6 mål i mötet mot Nacka. Han har tagit plats i poängtoppen för att stanna, 3+6=9 poäng så långt.

Viktor Hertzberg (1), Hudiksvall

Veckans raket är Viktor Hertzberg i Hudiksvall. som gjort 3+3 den gångna veckan. Fördelat på 2+1 i storsegern över Nacka, och därefter 1+2 i segermatchen mot Wings med 5-1. Det gör att Hertzberg avancerar till poängligaledning med sina 3+6=9 poäng.

Dennis Nordström (1), Huddinge

Till sist ska vi hylla Dennis Nordström i Huddinge, 15 mål förra säsongen på 38 matcher. Nu har han gjort 6 mål redan, på 5 matcher. senaste veckan blev det 2 mål i i vardera match mot Visby/Roma och Nacka vilket gör att Dennis är uppe i 6+1=7 poäng. Mest imponerande är kanske ändå hans +7 i plus minus, och där han fortfarande inte varit inne på något baklängesmål.

 

//Stefan Österberg