Veckans Lag i Östra #3

En vecka med ganska få matcher för den Östra serien då alla lag utom Hammarby och Tyresö/Hanviken var spellediga mitt i veckan. Men givetvis har vi fått ihop ett slagkraftigt veckans lag ändå. Nedan ser ni vilka som är veckans utvalda.

Målvakt

Johan Johansson (1), Tyresö/Hanviken 91,30 räddningsprocent

Med kort varsel, på matchdagen, så fick Johan Johansson göra säsongsdebut mot tuffast tänkbara lag, Huddinge. Johan som haft skadeproblem under försäsongen och endast tränat ordentligt två senaste veckorna, skulle eventuellt inte ens suttit på bänken mot Huddinge. Men när Tyresö/Hanvikens succémålvakt Marcus Due-Boje tvingades kasta in handduken på grund av sjukdom, så stod han där ändå, Johan Johansson. Trots en kanonad från Huddinge så lyckades hemmalaget få med sig en poäng. 42 räddningar på 46 skott är en fullt godkänd debut.

 

Backar

Nicklas Strid (1), Valbo 0+5 

Den numera omskolade forwarden är en väldigt viktig pjäs i Valbos försvar. Spelar tillsammans med den meriterade David Westlund i ett backpar. Strid har inlett säsongen väldigt starkt poängmässigt redan med 3+1 på 4 inledande matcherna. När Valbo mötte Sollentuna och segrade med 5-1 så låg backen Nicklas Strid bakom samtliga FEM mål för Valbo. Han assisterade nämligen till alla hemmalagets mål. Nu ståtar Strid istället med 3+6=9

Henric Nordin (1), Hudiksvall 1+1

Förra veckan var Nordin delaktig med 1+1 i segermatchen mot Nacka. Nu bidrog han med likaledes 1+1 i vinsten mot Vallentuna med 5-1, och var inne på 3 mål framåt.

Forwards

Dennis Nordström (2), Huddinge 2+1

För andra matchen i rad blir Dennis Nordström tvåmålsskytt för sitt Huddinge, och att han dessutom gör mål för fjärde matchen i rad är en av orsakerna till att Huddinge fortfarande är obesegrade. I matchen mot Tyresö/Hanviken stod Dennis för 1-0 och 2-2 målen, innan han assisterade till lagets 3-2 mål. Med det tog han över poängligaledningen för den Östra serien efter 8+2=10 poäng på 6 matcher.

Charlie Ahlberg (1), Tyresö/Hanviken 2+1

En liten fördel för Tyresö/Hanviken som spelat två matcher i veckan, men det förtar inte denna forwards prestationer. Med mål  både mot Hammarby (2-0) och mot Huddinge (3-4) så har Ahlberg gjort mål i samtliga fem matcher för Tyresö/Hanviken så långt in i serien. En imponerande svit som också ger han en plats i veckans lag.

Victor Colton (1), Nacka HK 1+3

Nacka tog sin tredje seger för säsongen när man slog Hammarby hemma med 6-4. Stor segerorganisatör var Victor Colton som låg bakom fyra av målen genom sina 1+3. Bland annat var det Colton som såg till att vändningen skedde, genom assist till både 2-2 och 3-3 målen, för att sen själv göra 4-3 i mitten av tredje perioden.

 

//Stefan Österberg