Spännande seriefinal – Huddinge vände. Nacka fortsätter överraska

Den tidiga seriefinalen på onsdagkvällen mellan Huddinge och Hudiksvall var matchen som de flestas blickar riktades mot. Det blev en lika jämn drabbning som spåddes på förhand. I övrigt noteras att Nacka fortsätter att överraska och det är hög tid för motståndarna i den Östra serien att scouta dem väl. En tung seger mot Nyköping Gripen på bortaplan, och det var inte orättvist. Wings fortsätter sin kräftgång, Hammarby tog sin första trepoängare och Wings står kvar på noll poäng. De båda norrortslagen Vallentuna och Sollentuna har inte heller fått en drömstart i serieöppningen, båda lagen åker på förluster hemma mot visserligen starkt motstånd i Valbo och Väsby, men det blev ganska enkelt till slut för motståndarna.

Huddinge-Hudiksvall 4-3 eft straffar

Seriefinal, och de båda giganterna i den Östra serien skulle göra upp vilket lag som kommit längst, så långt. En böljande och öppen match som svängde över till hemmalagets fördel till slut, efter en inspirerande start av bortalaget Hudiksvall. Redan efter 1:53 sköt Martin Naenfeldt 1-0 till Hudiksvall och 8 minuter senare hade Adam Seydlitz utökat till 2-0 för Hälsingarna. Efter 15 minuter in i perioden så får Huddinge in den viktiga reduceringen till 1-2 av Eric Backman, där backen Alexander Anderberg visade upp sig i protokollet för första gången. Det skulle komma mera från honom.
Andra perioden hände inte så mycket, men i tredje exploderade matchen.

Alexander Anderberg kvitterade till 2-2 i powerplay, assisterad av bl.a Eric Backman, men bara 30 sekunder efter kvitteringen återtog Hudiksvall ledningen igen. Huddinge kvitterar med två och en halv minut kvar till 3-3 genom Adam Hansen, inblandad i målet var även Alexander Anderberg med en assist. Förlängningen blev mållös och straffar fick avgöra. Där blev backen Alexander Anderberg matchvinnare genom att sätta Game Winning Shot till 4-3, och Huddinge behåller därför serieledningen.

Vallentuna-Valbo 1-5

Valbo forsätter att imponera och visa upp ett stabilt och effektivt spel. Vallentuna har fortfarande en del att jobba med. Matchen var jämn i första perioden men i andra kom ett ryck av Valbo, och ett klart spelmässigt övertag. 4-0 vinner man perioden med efter mål av Mathias Hellgren, Joakim Axman, Thomas Johnsen och Fredrik Blom. Tredje perioden spelades mest av, Vallentuna försökte, men förgäves, och Valbo kunde ganska enkelt kontrollera matchen, ett mål från vardera laget producerades. Till slut skrevs siffrorna till 5-1 för Valbo som klättrar upp till tredje plats i tabellen. Målvakten Otto Bäcklin fortsätter med fin stats, idag 96,55% räddningar.

Sollentuna-Väsby 2-4

Inte heller Sollentuna får det att fungera fullt ut. I matchen mot Väsby tog man ledningen i den första perioden genom Emil Broed, hans första för säsongen, men tappade ledningen på 40 sekunder i andra perioden. Både 1-1 och 1-2 för Väsby där genom Christoffer Gozzi och Johan Sellerstrand. I slutet av perioden kom kvitteringen till 2-2 men Väsby hann åter överta ledningen innan perioden var slut. 3-2 genom Andreas Maier. Övertag för bortalaget även i den tredje perioden, men avgörande dröjde till 59:52 då Felix Fjällkeborn slog in 4-2 till Väsby i öppen bur.Väsby klättrar upp på rätt sida om Allettanstrecket, nu på en femte plats.

Nyköping Gripen-Nacka 2-4

En viktig match för båda lagen på förhand, och det var lite trevande från start. Nacka som är svårspelade, och rejäla hamnade i underläge med både 1-0 och 2-0 då hemmalaget fick övertaget i matchen under andra perioden. Albin Ivarsson-Hamberg och Johan Mörnsjö målskyttar. Nyköping Gripen såg då ut att kunna gå mot en enkel seger, men fem minuter senare hade Nacka både reducerat och kvitterat. 2-2 inför sista perioden och väldigt öppet helt plötsligt, något som Nacka tog till vara på bäst. Mathias Schumacher kunde tysta hela Stora Hallen i Rosvalla när han gjorde 3-2 för Nacka med mindre än sju minuter kvar. Och i spel 4 mot 6 kunde Pontus Palmborg avgöra i tom kasse till 4-2 för sensationslaget Nacka HK. Philip Nilsson-Fornes 1+1 för bortalaget.

Hammarby-Wings 2-0

Två lag som krigat i botten så här långt in i serien, men idag fick ett av lagen sin första seger efter ordinarie tid. Hammarby tog ledningen i första perioden genom specielle målskytten i år Johannes Yucel, hans fjärde för säsongen. Resultatet stod sig ända till slutminuten då Wings plockade ut sin målvakt, och Jeff Karlborg avgjorde med 2-0. Olle Wallberg motade 30 skott för Hammarby. Wings är fortsatt utan poäng.