Helsingborg krossade Tyringe – övriga resultat Hockeyettan södra

Knappt halvvägs in på serien har Hockeyettan södra utvecklat sig till en riktig kamp om de fem Allettanplatserna. Det här är vad som hände i den tionde omgången.

HA74 – Halmstad 1-5.

Halmstad följde upp onsdagens seger över Nybro med ytterligare en seger när man besegrade HA74 på bortaplan med 5-1. Det var dock HA74 som öppnade bäst och kunde ta ledningen efter drygt sex minuter. Mikael Roslunds sjätte för säsongen betydde 1-0 till nykomlingen.

Med bara minuten kvar av den första perioden kom Halmstads kvittering när Niklas Brunnstedt satte dit pucken i power play. I den andra perioden kunde Halmstad ta ledningen redan efter 43 sekunder genom Erik Borg och sex minuter senare utökade västkustgänget sin ledning.

3-1 till Halmstad efter två perioder och därmed hade gästerna skaffat sig ett bra läge att ta tre poäng. Läget blev inte sämre av att Erik Borg gjorde sitt andra mål i matchen i inledningen av den tredje perioden, utan Borgs mål mer eller mindre avgjorde matchen.

Innan matchen var över hann Halmstad sätta ytterligare en kasse och man gjorde det genom Jonas Blidby. I och med segern är Halmstad nu uppe på en sjunde plats i tabellen.

Nybro – Grästorp 5-3.

Det går tungt för Gärstorp för tillfället. Laget har inte vunnit sedan omgång fem då man besegrade HA74. Söndagens torsk borta mot Nybro var Grästorps femte raka förlust.

Det dröjde 17 minuter innan det blev något mål i matchen mellan Nybro och Grästorp, men när väl nollan var spräckt hände det desto mer. Nybro fick chansen att spela fem mot tre och det utnyttjade man på bästa sätt. 1-0 sattes av Jesper Bärgård efter 17.04 och i det efterföljande fem mot fyra-spelet utökade man till 2-0 genom Sebastian Borg. Borgs mål gjordes efter 17.57, men bara halvminuten senare kunde Grästorp reducera genom Kim Persson.

Persson var het matchen igenom och efter att Nybro utökat sin ledning till 3-1 var det Persson som reducerade på nytt för sitt Grästorp i slutet av den andra perioden.

Samma visa var det i den tredje perioden. Nybro utökade till 4-2 genom Erik Näslund, men med sex minuter kvar reducerade Persson ännu en gång. Tre mål av persson, men de tre poängen som är viktigast stannade i Nybro. Kim Runemark satte punkt för tillställningen med sitt 5-3-mål fyra minuter innan full tid.

Helsingborg – Tyringe 7-1.

Helsingborg kom till spel med sex raka förluster i bagaget, men bröt den dystra trenden med att köra över Tyringe. Helsingborg rivstartade matchen och när den första perioden var över hade man gått ifrån till en 4-0-ledning. Ludvig Jansson gjorde 1-0 efter 3.45 och därefter trillade målen in med jämna mellanrum.

Tyringe reducerade visserligen i den andra perioden genom Oliver Henriksson, men Helsingborg svarade med två mål. Julius Falkenbäck Bergkvist gjorde 5-1 i box play och faktum är att det var Helsingborgs andra mål i matchen i box play.

I den tredje perioden spikade Rasmus Rosenqvist slutresultatet till 7-1. Rosenqvist fortsätter att göra mål och det här var Rosenqvists åttonde för säsongen. Tyringe fortsätter att ha problem med sitt försvarsspel och har nu släppt in 50 mål på tio matcher.

Vimmerby – Tranås 4-3.

Vimmerby tog en viktig seger hemma mot Tranås när man vann med 4-3. Det var dock gästerna som öppnade målskyttet när Marcus Schelin satte 0-1 efter 3.32. Det skulle bara dröja drygt en minut innan Vimmerby kvitterade. Hampus Harlestam blev målskytt, men några fler mål fick publiken i Vimmerby inte se i den första perioden.

Petter Runesson kvitterade sent för Vimmerby i onsdagens match mot Dalen och mot Tranås slog han till igen. Backen satte 2-1 för sitt lag halvvägs in i matchen. Därmed hade Vimmerby vänt på matchen, men Tranås kvitterade innan den andra perioden var över. Marcus Schelin gjorde sitt andra mål i matchen när han satte 2-2. Schelins kvitteringsmål satt efter 36.14, men det dröjde bara 27 sekunder innan Vimmerby återtog ledningen genom Hampus Harlestam.

3-2 till Vimmerby efter två perioder och Vimmerby gjorde även nästa mål. Sebastian Manberg satte 4-2 sju minter in på slutakten och efter det orkade inte Tranås att arbeta sig ikapp. Gästerna reducerade visserligen genom Victor Jigmalm, men det var för lite, för sent. Vimmerby tog därmed sin första seger mot ett av topplagen och gick dessutom om Tranås i den jämna tabellen.

Hanhals – Kallinge/Ronneby 1-5.

Kallinge/Ronneby är laget att slå för tillfället. 5-1-segern över Hanhals var lagets sjunde raka seger och man toppar välförtjänt tabellen. Mot Hanhals var det Albin Storm som satte 1-0 för sitt KRIF efter 18.16 och gästerna hann med ytterligare ett mål innan den första perioden var slut. Mathias Karlsson blev målskytt och gjorde därmed, precis som Albin Storm, sitt första mål för säsongen.

I den andra perioden ökade Marcus Karlström på gästernas ledning efter 34.23 när han satte 0-3 i power play.

Alexander Lunsjö fortsätter att ösa in poäng och matchen mot Hanhals var inget undantag. Lunsjös 0-4-mål var forwardens tionde för säsongen och efter tio omgångar toppar han såväl skytteliga som poängliga.

Med tre minuter kvar av matchen kunde Hanhals tröstmåla genom Lukas Hansson, men KRIF fick sista ordet när Sebastian Magnusson spikade slutresultatet till 1-5.

Kristianstad – Dalen 3-4.

Sist ut i detta svep är mötet mellan Kristianstad och Dalen. Dalen chockade publiken i Kristianstad genom att göra tre mål och samtidigt hålla tätt bakåt i den första perioden. 0-3 på tavlan efter första tjugo minuterna var knappast vad publiken i Kristianstad hade väntat sig.

0-1 satte Daniel Håkansson på straff. Efter 12.20 utökade Anton Johansson gästernas ledning och med 38 sekunder kvar av perioden gjorde Kevin Karlsson 0-3.

När lagen kom ut till den andra perioden hade Kristianstad bytt ut sin målvakt Joel Gistedt och istället vaktades målet av Joakim Strandberg. Bytet kändes logiskt i och med att Gistedt släppt tre av åtta skott förbi sig. I slutet av perioden fick Kristianstad till en viktig reducering genom Johan Skinnars.

Åtta minuter in på den tredje perioden kom också nästa reducering och den här gången var det Christoffer Lindholm som nätade. Kristianstad vädrade kvittering och den skulle också komma. Med bara en minut kvar av perioden satte Fredrik Hansson 3-3 och tog därmed matchen till förlängning.

Det blev inga mål i förlängningen utan matchen fick avgöras på straffar. I straffläggningen var det bara Daniel Håkansson som lyckades förvalta sin straff och därmed tog Dalen hand om bonuspoängen. Dalen fortsätter därmed att vinna med uddamålet, men för Kristianstads del innebar förlusten att man förlorat två raka hemmamatcher, vilket inte hör till vanligheterna. Faktum är att Kristianstad är indraget i kampen runt Allettanstrecket.