Örnsköldsvik vinnare igen – allt från söndagens matcher i norrserien

Under söndagseftermiddagen spelades fem matcher i Hockeyettan norra. Örnsköldsvik visade att man är tillbaka i vinnarspåret på allvar. Man följde upp lördagens segern mot Boden med att vinna mot Kiruna med 6-2 och kanske var denna helgen den stora vändpunkten för laget som gått tungt under första halvan av säsongen.

– Fantastiskt kul att de hur killarna kämpat och genomfört de här två matcherna. Nu har vi någonting att bygga vidare på, säger en av Örnsköldsvik många skadade spelare Simon Engström till Örnsköldsviks hemsida.

I Kiruna var det besvikna tongångar efter matchen och man har nu endast två lag bakom sig i tabellen.

– Vi mötte ett bra lag i dag men vi kommer inte upp på den nivån som vi gjort tidigare och inte heller på den nivån som vi vill vara på. Insatsen i dag är långt ifrån godkänd, säger Kirunatränaren Robert Lahti till Kirunas hemsida.

 

I övriga matcher under söndagen…

… bevisade Piteå återigen varför man för tillfället är seriens bästa lag. Man följde upp vinsten i seriefinalen mot Östersund med att fullständigt köra över Sollefteå med 2-12 under söndagen.

 

… stod SK Lejon upp bra i den tuffa bortamatchen mot topplaget Östersund. Matchen var länge jämn och slutade till sist i en 4-1-vinst för hemmalaget. Lejon kan trots förlusten se tillbaka på en väl godkänd vecka där man tagit två av tre vinster.

 

… besegrade Asplöven ett desperat kämpande Teg med 4-3 hemma i Haparanda. Trots uddamålsvinsten kändes segern aldrig riktigt hotad och Asplöven återtog i och med segern den sista Allettanplatsen.

 

... fortsätter Kalix bara att vinna. Efter en intensiv vecka med fyra spelade matcher kom enda förlusten på straffar mot Piteå i måndags och man parkerar på en stabil andraplats i tabellen. I söndagens match mot Vännäs behövdes förlängning innan Johan Pettersson avgjorde till Kalix favör.

 

Missade du händelserna från lördagens matcher i Hockeyettan norra? Läs i så fall ikapp här.

 

Söndagens resultat i Hockeyettan norra:

Sollefteå-Piteå 2-12

Örnsköldsvik-Kiruna 6-2

Östersund-SK Lejon 4-1

Asplöven-Teg 4-3

Kalix-Vännäs 3-2 eft. förl

 

 

//Marcus Malmsten