Veckans lag: Hockeyettan södra

Målvakt;

Adam Ohre, Halmstad.

Adam Ohre anlände till Halmstad i somras med relativt höga förväntningar på sig. Efter en knackig inledning för både Ohre och Halmstad kunde man nu i veckan som gått vinna båda sina matcher. I onsdagens match vann Halmstad på straffar mot Nybro och i en straffläggning är givetvis målvaktens insats avgörande. På söndagen vann Halmstad säkert mot HA74 och Ohre fick visserligen släppa en puck förbi sig, men räddningsprocenten landade på fina 96,43.

 

Backar;

Petter Runesson, Vimmerby.

Det var Petter Runesson som stod för den viktiga kvitteringen mot Dalen. Målet gjordes med bara 17 sekunder kvar av den tredje perioden och betydde att Vimmerby i alla fall fick en pinne med sig från matchen. Målet var även Runessons första för säsongen. I mötet med Tranås blev Runesson målskytt igen när han han satte 2-1 för sitt Vimmerby halvvägs in i matchen.

Erik Näslund, Nybro.

Erik Näslund levererade två assist i matchen mot Halmstad och var dessutom +2 i +/–statistiken trots att det blev förlust för Nybro. I Nybros segermatch mot Grästorp blev Näslund måskytt när han satte 4-2. Målet skulle sedan visa sig bli matchavgörande. Ett mål och två assist samt totalt +3 i +/–statistiken är siffror som gör att Näslund tar plats i veckans lag.

 

Forwards;

Erik Borg, Halmstad.

Som tidigare nämnt vann Halmstad båda sina matcher i veckan som gick. Starkt bidragande till det var Erik Borg. I segermatchen mot Nybro var det Borg som satte kvitteringen med fyra minuter kvar av matchen, när Halmstad tog sig tillbaka ur ett tremålsunderläge. Erik Borg följde upp det med att stå för två mål och en assist i 5-1-segern över HA74.

Johan Lindholm, Tyringe.

Gör man hattrick har man alltid goda chanser att ta sig in i veckans lag och hattrick var precis vad Johan Lindholm gjorde mot HA74. Tyringe vann med 4-3 och det sista av Lindholms tre mål i matchen blev helt matchavgörande.

Daniel Håkansson, Dalen.

Daniel Håkansson tar sig in i veckans lag mycket tack vare sitt utmärkta facit när det gäller straffar. I straffvinsten mot Vimmerby satte Håkansson sin straff, även om det var Erik Glimbergs straff som blev avgörande och mot Kristianstad satte han ytterligare två. Den första var under ordinarie tid och betydde 1-0 till Dalen, medan den andra blev avgörande i straffläggningen. Tre straffar i mål av tre möjliga för Daniel Håkansson.

 

/ Anton Gustavsson