Veckans lag i Norra #5

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Victor Öjdal, SK Lejon

Lejon kommer från en stark vecka och en stor bakomliggande faktor är det stabila målvaktsspel som Öjdal visat upp. Den tilltänkta reservmålvakten har glänst i rutinerade Oskar Sehlstedts frånvaro och med 37 räddningar mot Kiruna, 33 räddningar och hållen nolla mot Sollefteå samt 34 räddningar mot Östersund är han ohotad som veckans bäst presterande målvakt i serien.

 

Backar:

Johan Pettersson, Kalix

Kalix lagkapten och stora ledare har en makalös vecka bakom sig. På de fyra matcher Kalix spelat har Pettersson stått för smått otroliga tre mål och sju assist och har varit den stora anledningen till att Kalix tagit nio av tolv poäng under veckan. Tittar man dessutom närmare på Petterssons tre mål så hittar man ett dr�

�mmål mot Boden (4.10 in i klippet) samt ett övertidsmål mot Vännäs. Pettersson toppar nu backarnas poängliga i överlägsen stil

 

August Tornberg, Piteå (2)

Tornberg uppmärksammades för sitt fina spel av studion under ”Veckans match” mot Kalix i måndags och följde upp den fina insatsen med att i helgens matcher stå för fyra assist på de två matcherna mot Östersund och Sollefteå. Ett stabilt försvarsspel samt en nyckelroll i powerplay gör Tornberg till en av Piteås absolut viktigaste pjäser.

 

Forwards:

Axel Levander, Piteå

Levander lånades in från Luleå inför veckan och succén lät inte vänta på sig. Efter mål direkt i första matchen mot Kalix spelade Levander huvudrollen i seriefinalen mot Östersund när han inom loppet av tre minuter gjort ett mål och två assist när Piteå gick från 1-1 till 1-4.

 

Sebastian Modén, Kalix

Målskytt mot Piteå, målskytt mot Boden och målskytt mot Teg. Lägg till ett par assister och Modén, som bara gjort två poäng innan veckans matcher, kan se tillbaka på en hyfsat produktiv vecka.

 

Sebastian Magnusson, Örnsköldsvik 

Målskytt i Örnsköldsviks samtliga tre matcher i veckan och gjorde naturligtvis det livsviktiga matchavgörande målet mot Boden i lördags. Har i veckan bevisat hur oerhört viktig han är för sitt lag och behöver fortsätta leverera poäng om säsongen på allvar ska ta fart för Örnsköldsvik.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Norra #1

Veckans lag i Norra #2

Veckans lag i Norra #3

Veckans lag i Norra #4

 

 

//Marcus Malmsten