Borlänge avslutade första halvan med straffseger mot Kumla

383 åskådare hade letat sig till Borlänge ishall för att se hemmalaget och gästerna Kumlas sista match i den första halvan av hockeyettan västra under torsdagskvällen.
Och det blev en målrik tillstälning publiken bjöds på med ett hemmalag som såg ut att gå mot sin sjätte raka seger efter matchens första 20 minuter.

Kalle Östman skickade in ledningspucken till 1-0 efter 7.21, då hade Borlänge redan haft flertalet kvalificerade målchanser men Tim Harrysson i Kumlamålet spelade bra i inledningen.
Men när Östman väl spräckt nollan började Harrysson darra samtidigt som Borlänge fick momentum. Minuten senare ökade Markus Nygren på till 2-0 men Felix Scharnke såg till att fixa en reducering bara 21 sekunder senare och tog in Kumla i matchen igen.
Efter 10.43 dundrade Isak Pantzare in 3-1 för Borlänge och knappt fem minuter senare ökade Östman på till 4-1 och matchen kändes i stort sett avgjord.
Kumlas tränare Mattias Andersson valde att byta ut Harrysson efter det fjärde målet och John Westermark fick chansen m

ellan stolparna istället.
4-1 stod sig perioden ut och den andra perioden blev målmässigt jämnare, men det var Borlänge som förde spelet och skapade klart mest chanser. Skotten skrevs till 24-5 i Borlänges favör men det enda målet i perioden kom från gästernas Alexander Kovalonok.
I den tredje perioden försökte hemmalaget spela på resultatet, men med fem minuter kvar fixade Martin Modigs en reducering till 4-3 och skapade rejäl nerv i matchen för första gången.
Borlänge tog sin timeout i hopp om att hålla ut till slutsignal men Patrik Thoreson ville annorlunda och tryckte in kvitteringen till 4-4 med mindre än två minuter kvar att spela och tog matchen till förlängning. En förlängning som blev mållös.
Matchen fick istället avgöras på straffar där Kumlas Rasmus Sandgren satte sitt lags första straff samtidigt som Lucas Venuto bommade i första rundan.
Den andra omgången blev mållös och Markus Nygren var därför tvungen att sätta Borlänges tredje straff. Vilket han inte hade några bekymmer med.
Sandgren fick en ny chans att ge Kumla ledningen på nytt men då parerade Marcus Hellgren-Smed och Isak Pantzare kunde istället fixa bonuspoängen till Borlänge.

Segern för Borlänge gör att laget befäster sin femteplats i serien och har fem poäng ned till Enköping på sjätteplatsen.
Under fredagen avslutas den första halvan när Surahammar tar emot Arboga i bottenmötet.