Väsby studsade tillbaka, Nacka hakar på Allettanracet. Onsdagens matcher här.

Onsdagkvällen bjöd på fem matcher i den Östra serien, det resulterade i tre bortasegrar och två hemmasegrar. Väsby var det lag som studsade tillbaka efter en mindre lyckad helg, och besegrade formstarka Valbo borta med 4-1 efter två mål av Linus Pellfolk. Det innebar att Väsby knappade in på Valbo som i dagsläget innehar fjärdeplatsen, nu skiljer endast fyra poäng lagen emellan. En match som Väsby under stora delar av matchen var det bättre laget, Valbo försökte få igång spelet och dra upp tempot men Linus Ryttar i Väsbys mål var riktigt bra, ännu en gång. När Väsby gjort 2-1 och 3-1 så orkade inte Valbo komma tillbaka. Valbo saknade två av sina starkaste poängspelare i skyttekungen Joakim Axman och backen Nicklas Strid i den här matchen. Valbo möter nu Hudiksvall borta på söndag. Väsby har ett uppehåll till nästa helg då Tyresö/Hanviken väntar.

Det lag som överraskande är närmast jagande en Allettanplats är Nacka, och onsdagen gav ytterligare en seger för laget som med fem dagars varsel fick byta division 2 mot Hockeyettan. Nykomlingen Tyresö/Hanviken åkte till Nacka med fem raka förluster, och det blev ytterligare en på kontot eftersom Nacka vann den målrika matchen med 7-5 efter periodsiffrorna 2-1, 2-1, 3-3. Nacka ledde ett tag in i tredje perioden med 5-2, men när två minuter återstod så var det 5-5 på resultattavlan. Vad bortalaget gjorde efter den upphämtningen är kanske att de blev säkra på poäng och slappnade av. För vips hade Nacka gjort både 6-5 och 7-5. Felix Liljegren i Tyresö/Hanviken var ändå matchens spelare med tre mål i matchen. Nacka hakar på i racet om Allettan, och har bara två poäng upp till femman Väsby. Nacka möter Vallentuna borta nästa helg. Tyresö/Hanviken har bortamatch mot Väsby, även det nästa helg.

Huddinge befäste sin serieledning när laget gjorde processen kort med Vallentuna, 42-20 i skott och 6-0 i utdelning. Huddinge gav Fredrik Meurling chansen idag i målet och han höll nollan i sin första match, vilket alltid är skönt för en målvakt som inte fått så många chanser. Det visar också att Huddinge har det gott ställt på målvaktssidan inför framtiden. Patrik Kallmert blev tvåmålsskytt i matchen, och sen var det hela sex spelare ytterligare som stod för två poäng mot Vallentuna. Huddinge drygar ut sin ledning men har också två matcher mer spelade än tvåan Hudiksvall. Huddinge möter Sollentuna i nästa match, efter ett uppehåll fram till nästa helg. Vallentuna har Nacka hemma.

Nyköping Gripen vann åter en match på bortaplan, den här gången var det Wings som besegrade med 4-2 i Pinbackshallen. Och ännu en gång blev det målvakten William Lundsten som matchvinnare efter att räddat hela 43 av 45 skott. Samtliga mål föll i den tredje perioden där Gripens Philip Larsson gjorde 0-1 och 0-3, och fick hjälp av Albin Ivarsson-Hamberg som en av matchens förgrundsfigurer då Albin avgjorde med 2-4 i öppet mål, dessförinnan hade han assisterat Philip till 0-1 och 0-3 målen. Nyköping Gripen möter Hammarby borta nästa lördag, Wings har en ny hemmamatch då Visby/Roma kommer på besök.

Sollentuna fortsätter som fast förankrat i botten, onsdagskvällen bjöd på lagets tionde förlust för säsongen när Hammarby bortavann med 4-2. Trots 48 skott på mål av hemmalaget så ville det sig inte. Seriens kanske hetaste målvakt för stunden Olle Wallberg i Hammarby räddade nämligen hela 46 av de 48 skotten som Sollentuna sköt. Jesper Ruda i Hammarby var också extra glad, han gjorde sina två första mål för säsongen och bidrog stort till bortalagets seger. Benjamin Blomberg stod för 1+1 och det avgörande 4-2 målet. Sollentuna får ta nya tag borta mot Huddinge om lite mer än en vecka, Hammarby möter Nyköping Gripen hemma nästa lördag.