Rubrikerna från Hockeyettan södras första halva

Elva av 22 omgångar är spelade i södra Hockeyettan. Därmed är halva grundserien avklarad och serien har delat upp sig i ett toppskikt och ett bottenskikt. Som det ser ut nu gör sex lag upp om fem Allettanplatser.

Här är rubrikerna från södra Hockeyettans första halva.

KRIF:s poängkung har levererat stort

I fjol blev det 20 poäng på 38 matcher för Alexander Lunsjö. Den här säsongen har han inlett med att leverera 22 poäng på elva matcher. Tolv mål på elva matcher är imponerande och Lunsjö har därmed varit starkt bidragande till att hans Kallinge/Ronneby toppar serien. Lunsjö toppar även hela Hockeyettans poängliga, men flåsas i nacken av Kristianstadsduon Fredrik Hansson och Johan Skinnars. Kan han hålla undan grundserien ut?

Snabbt hattrick av Romfors

Victor Romfors mot Kallinge/Ronneby. Utöver att Romfors hattrick tog Dalen från underläge 1-2 till ledning med 4-2 så behövde Romfors mindre än kvarten på sig för att fullborda det. Målen var både vackra och effektiva och dessutom på rad, vilket helst ett hattrick ska vara.

Mäktig vändning av Kallinge/Ronneby

Efter Romfors hattrick såg Dalen ut att gå mot tre poäng, men

KRIF stod för en mäktig vändning. 4-2 blev 4-5 på tio minuter i den tredje perioden. Få saker i hockey går upp mot en mäktig vändning i tredje perioden och KRIF:s höll högsta klass.

Derbyt blev ett målkalas

13 mål i ett derby hör sannerligen inte till vanligheterna, men det var precis vad som hände i måndagens derby mellan Tyringe och Kristianstad. Hemmalaget Tyringe gjorde fyra, men var trots det inte nära att ta poäng eftersom Kristianstad gjorde nio.

Lindbloms rökare

Självklart är det svårt att välja och alla har olika smak för vad som är ett vackert hockeymål. Är det klapp-klapp-spel? Är det en soloprestation? Undertecknad är svag för stenhårda slagskott i krysset och väljer därför Fredrik Lindbloms bomb från blålinjen som snyggaste målet hittils. Givetvis går det inte att bortse från att det var i ett derby, vilket är ett plus.

Halmstad lockade över 2000

Halmstad tog emot Hanhals i ett västkustderby och bjöd på inträdet. Det fick 2131 personer att spendera en fredagskväll i Halmstad arena. Majoriteten av publiken fick också gå hem nöjda efter att Halmstad vunnit matchen med 4-3.

Dalen överraskar positivt

Att Dalen skulle vara med i kampen om Allettanplatserna är ingen större överraskning, men att laget skulle ligger så pass högt upp i serien som trea får ändå ses som en överraskning.

Grästorp överraskar negativt

Grästorps sågs av många som en outsider till att vara med och bråka kring strecket, men första halvan av serien har varit en besvikelse. GIK har bara vunnit en match under ordinarie tid och totalt skrapat ihop sju poäng.

Seriens bästa backpar

Kristianstads Acke Ringström och Fredrik Lindblom. I en tid där spelande backar värdesätts allt mer och mer ska man inte glömma att backar fortfarande har i uppgift att hålla tätt bakåt. Ringström och Lindblom har ännu inte varit inne på något mål bakåt och står noterade för 13-0 respektive 14-0 i plus/minus-statistiken.

Kristianstad krossade Helsingborg

Förhandssnacket innan serien handlade mycket om att Kristianstad skulle vinna serien. Därför var det överraskande att laget föll i premiären mot Hanhals. Den förlusten fick Helsingborg sota för när Kristianstad tryckte plattan i mattan och vann med 10-0.

 

/ Anton Gustavsson.