Veckans lag Hockeyettan södra

I och med att det har varit uppehåll är det Veckans lag för omgång elva.

 

Målvakt;

Isak Edman, Kallinge/Ronneby.

Isak Edman fick chansen att vakta Kallinge/Ronnebys mål i hemmamötet med Helsingborg och svarade för en stark insats. Edman släppte bara en puck förbi sig och motade därmed 27 av 28 skott. 27 av 28 skott betydde att räddningsprocenten landade på 96,43 och det räcker för att ta förstaspaden i veckans lag.

Backar;

Fredrik Lindström, Tranås.

Fredrik Lindström spelade stabilt matchen igenom i Tranås batalj med Nybro. Dessutom noterades han för två assist och var därmed bidragande till lagets 4-2-seger. Lindström var inte inne på något mål bakåt, men på tre mål framåt.

Acke Ringström, Kristianstad.

Kristianstad körde över Tyringe i derbyt med 9-4 och bidragande till det var Acke Ringströms insats. Ringström stod för tre assist och imponerande 5-0 i plus/minus. Faktum är att Ringström ännu inte varit inne på något baklängesmål den här säsongen.

Forwards;

Johan Skinnars, Kristianstad.

Kristianstad förfogar över en vass forwardsuppsättning och i derbyt mot Tyringe var Johan Skinnars vassast av samtliga på isen. Avslutet fram till 1-0 var kliniskt och Skinnars följde upp det med ytterligare ett mål och en assist.

Fredrik Hansson, Kristianstad.

Precis som kedjekamraten Skinnars förtjänar Fredrik Hansson en plats i veckans lag. Hansson är, om inte bäst, en av seriens absolut bästa avslutare och det visade han mot Tyringe. Utöver att göra ett mål spelade Hansson fram till två och är en viktig kugge i Kristianstads giftiga power play.

Victor Romfors, Dalen.

Dalen är säkerligen inte nöjda med förlusten hemma mot HA74, men laget fick i alla fall med sig en poäng. Det hade man inte fått om inte Romfors både reducerat och kvitterat matchen. Romfors satte Dalens kvittering med bara 33 sekunder kvar av den tredje perioden.

 

/ Anton Gustavsson.