Veckans lag #7 Västra

Serierna har dragit igång efter ett evighetslångt uppehåll, en omgång har hunnit spelas och det är dags att plocka ut ett nytt veckans lag. Denna gång har dessa sex spelare blivit uttagna:

Målvakt:

Marcus Dahlbom (2) VIK Västerås HK

Västerås burväktare stod för en fenomenal insats mellan stolparna när laget åkte till Mariestad och besegrade serieledaren med 3-1. Dahlbom stod för 47 räddningar och var en stor anledning till varför VIK fick med sig samtliga tre poäng från toppmötet. Tack vare hans insats tog Västerås dessutom över serieledningen.

Backar:

Emil Forsberg (2) Köping HC

Köpings tuffe försvarare stod för två assist i lagets segermatch borta mot Forshaga och var dessutom inne på fyra av lagets fem mål framåt. Att han även var en viktig kugge framför eget mål visade han med all önskvärd tydlighet i matchen och Forsberg spelade runt 25 minuter i matchen.

Morgan Hassel (1) VIK Västerås HK

Hassel visade varför han är en av Västerås viktigaste spelare när laget besegrade toppkonkurrenten Mariestad under lördagen. Hassel stod för en assist och spelade en bit över tjugo minuter i matchen. Hassel gjorde inte många misstag i matchen och ska naturligtvis finnas med i veckans lag.

Forwards:

Hugo Borg (1) Skövde IK

Skövdes 17-åriga forward skrev under uppehållet på ett a-lagskontrakt som sträcker sig över säsongen 2018/2019 och tackade för förtroendet genom att göra två mål när Skövde besegrade Surahammar med 5-1 på bortais.

Max Lalander (2) Lindlövens IF

Lindlövens Max Lalander jobbar alltid hårt för sitt lag och har börjat leverera poäng de senaste matcherna. Två assist kom från Lalanders klubba i toppmötet med Borlänge och han belönas med en plats i veckans lag denna vecka.

Alexander Henriksson (1) Skövde IK

Ytterligare en Skövdespelare tar sig in i laget denna vecka, Henriksson var en hårt jobbande sniper förra säsongen men har inte riktigt fått igång sin målproduktion i år. Så ett mål och en assist mot Surahammar kändes garanterat skönt för SIK-spelaren. Henriksson jobbade hårt för sitt lag och var en stor orsak till varför Skövde kunde besegra Surahammar med speedwaysiffrorna 5-1.