Veckans Lag #7 Östra

Endast en omgång spelades under veckan som varit, så vi har fått baserat denna veckas uttagningar genom det framträdandet. Här följer Veckans Lag #7

Målvakt

Lukas Olander-Ekbäck, Nacka HK (2)

I Lukas Olander-Ekbäck har Nacka en målvakt som vinner matcher åt laget, håller laget kvar i matcher när de är tillbakapressade och alltid vill vara nummer 1. 36 av 38 skott räddade Lukas i helgens segermatch mot Vallentuna. Han tar därmed plats för andra gången den här säsongen i Veckans Lag.

Backar

Rasmus Sörgardt, Väsby (1)

En back som sällan får de stora rubrikerna, men passningen han skickade genom hela mittzonen till Väsbys 3-1 mål mot Tyresö Hanviken var en delikatess som gör att Rasmus nu får ta plats för första gången i Veckans Lag.

Adam Hansen, Huddinge (3)

En prenumerant på en backplats i Veckans Lag verkar det som. Men om man som Adam får stort förtroende, spelar mycket i både Boxplay och Powerplay samt i 5-5 spelet så kommer lägen uppstå. Adam är poängstarkaste försvararen i ligan, och är även totaltrea i poän

gligan på 7+10=17 poäng och +15. Mot Sollentuna blev det många poäng igen för Adam, 10-1 till Huddinge, Adam spelade +5 och hade 2+1 poäng. Tredje!! gången Adam Hansen är med i Veckans Lag i år.

Forwards

Patrik Kallmert, Huddinge (1)

Hatttrick av Kallmert i segermatchen mot Sollentuna, plus ett assistpoäng, det är självklart att spelaren då ska in på denna listan. Huddinge har ett koppel med spelare som är före Kallmert i interna poängligan, så hans 5+4 ger honom bara sjätte plats i Huddinges lag, men denna vecka är det han som får glänsa.

Christian Holmblad, Väsby (1)

När Holmblad tog steget över från Sollentuna till Väsby mitt i säsongen, så var det för att få en nytändning, och bättre utveckling. FYRA mål i en och samma match säger väl sitt tydliga språk, att det var rätt väg att gå för Christian. I och med sina fyra mål mot Tyresö Hanviken så har Holmblad gjort 11 poäng på sju matcher i Väsbys tröja, och 16 poäng totalt i serien.

Victor Colton, Nacka (2)

Poängkungen i den Östra serien kommer för närvarande varken från Huddinge, Hudiksvall eller Visby/Roma. Istället är det Nackas unge Victor Colton som dominerat, 6+13 totalt är starka siffror, något som han nådde på HELA förra säsongen. I helgen låg han bakom samtliga Nackas mål i segermatchen mot Vallentuna borta. 1+3 fick Victor ihop då, och tar plats för andra gången under säsongen i Veckans Lag.

Tidigare Veckans Lag

Veckans Lag #6

Veckans Lag #5

Veckans Lag #4

Veckans Lag #3

Veckans Lag #2

Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg