Norrserien tillbaka i hetluften

Efter över en veckas uppehåll är det äntligen dags för match i Hockeyettan norra igen när SK Lejon tar emot Sollefteå under onsdagskvällen.

Lejon kommer från två raka förluster mot topplaget Östersund där man föll med hedern i behåll i båda matcherna. Innan dubbelmötet hade Skellefteålaget tagit poäng i tre raka matcher och trots att ingen egentligen pratar om Lejon som ett potentiellt Allettanlag så har man faktiskt bara sju poäng upp till Asplöven på femte plats, som dessutom har en match mer spelad. Vid en vinst i kvällens match blandar man sig på allvar in i streckstriden.

Sollefteå åker norrut med stukat självförtroende efter dubbla överkörningar av serieledarna Piteå. Ett ljus i mörkret är dock att man får tillbaka forwarden Tobias Boström efter en längre skadefrånvaro.

– Det känns bra trots att jag varit borta så länge. Det har känts bra på träningarna, jag har tränat fullt i en vecka och har hunnit med fem ispass, säger Boström till Sollefteås hemsida. Boström tror vidare på en tuff match mot Lejon men spår Sollefteåseger.

– Jag vet att vi måste spela disciplinerat och kriga stenhårt i 60 minuter. Det kommer gå fort där ute på planen samt att vi måste sätta våra lägen. Jag tror vi kommer att vinna med 2-4, men det kommer bli en stenhård kamp tills sista minut.

Till helgen är norrserien tillbaka på allvar med fulla omgångar både lördag och söndag. Kvällens match mellan Lejon och Sollefteå startar 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och går att se här.

 

 

//Marcus Malmsten