Halmstad blandar sig i Allettanjakten – sammanfattning av omgång 13

Tyringe – Nybro 3-2.

Tyringe skrällde och besegrade topplaget Nybro efter straffar. Det skulle dock dröja till slutet av den andra perioden innan matchens första mål gjordes. Nybro drog på sig tre raka utvisningar och under den tredje kunde Tyringe ta ledningen. Filip Fällman gjorde sitt första mål för säsongen och Tyringe kunde därefter ta med sig ledningen till paus. Tyringe har under säsongen haft stora problem med sitt försvarsspel och släppt in flest mål i serien, men att hålla tätt i två perioder tyder kanske på att en förbättring är på väg.

I den tredje perioden kunde trots allt Nybro spräcka Charlie Fredrikssons nolla och det var Kim Runemark som gjorde det, sex minuter in på den tredje perioden. Matchen såg därefter ut att gå mot förlängning, men sista minuten blev högdramatisk. Jesper Wiberg sätta 2-1 för Tyringe efter 59.06 i power play, men Nybro gav sig inte. Gästerna lyckades få till en sen kvittering genom Sebastian Borg. Borgs kvittering kom efter 59.41.

Därmed gick matchen till förlängning och den förlängningen slutade mållös. Väl i straffläggningen krävdes det fem rundor för att skilja lagen. Johan Lindholm förvaltade sin straff och när sedan Charlie Fredriksson räddade Erik Lindströms straff kunde Tyringe lägga beslag på bonuspoängen.

Kallinge/Ronneby – Vimmerby 4-2.

Kallinge/Ronneby fortsätter att vinna. Segern mot Vimmerby var lagets tionde raka seger. Det var också KRIF som startade bäst och kunde ta ledningen efter sju minuter genom Marcus Karlström. Vimmerby behövde dock bara 43 sekunder på sig för att kvittera. Hampus Harlestam hittade rätt och några minuter senare kunde Vimmerby även ta ledningen genom Markus Modigs, som gjorde sitt tolfte mål för säsongen.

Några fler mål blev det inte i den första perioden och

efter en mållös andraperiod var ställningen 1-2 i Soft Center Arena inför den tredje perioden.

Där kunde KRIF växla upp och vända på tillställningen. Halvvägs in på perioden satte Johan Lundgren 2-2 och bara en minut senare kunde Miika Häikkilä ge hemmalaget ledningen. Vimmerby försökte ta sig ikapp genom att tidigt plocka ut Johan Kallio ur sitt mål, men någon kvittering blev det inte utan istället kunde Andreas Nordfeldt spika slutresultatet till 4-2 i tom bur.

I och med att KRIF tog tre nya poäng kan laget mer eller mindre börja planera för Allettan, medan Vimmerby får fortsätta kämpa kring Allettanstrecket.

Hanhals – HA74 3-2.

Hanhals besegrade jumbon HA74 på hemmaplan, men det krävdes straffar för att göra det. Hanhals inledde också målskyttet 14 minuter in i matchen när Gustav Jonsson blev periodens ende målskytt. I den andra perioden kunde Hanhals utöka sin ledning till 2-0 genom Pontus Andreasson och i det läget såg Hanhals ut att gå mot tre poäng.

HA74 vek dock inte ned sig, utan kämpade sig tillbaka in i matchen och kunde både reducera och kvittera innan den andra perioden var över. Först reducerade Robin Carlsson och sedan kvitterade Calle Krantz. Det var säsongens första mål för både Carlsson och Krantz.

Den tredje perioden slutade mållös och det gjorde även förlängningen vilket ledde till att straffar fick avgöra. I straffläggningen blev Pontus Andreasson ende man att sätta sin straff och därmed vann Hanhals.

Helsingborg – Kristianstad 2-4.

Kristianstad inledde starkast och tog ledningen redan efter tre minuters spel. Acke Ringström satte dit pucken för gästerna och efter sju minuters spel kunde KIK utöka till 0-2. Den här gången var det Marcus Sirèn som hittade nätet.

I den andra perioden kunde Hampus Forsling dryga ut gästernas ledning ytterligare när han gjorde sitt andra mål i KIK-tröjan. Forsling som gjorde två mål och tre assist på elva matcher i Skövde IK har fått en bra start på tiden i Kristianstad. Två mål och en assist på tre matcher för Forsling som har tre matcher kvar på sitt korttidskontrakt.

I den tredje perioden punkterade Christoffer Lindholm matchen med sitt 0-4-mål. Helsingborg reducerade visserligen två gånger om, men underläge 0-4 mot Kristianstad var en övermäktig uppgift.

I och med segern klev KIK förbi Nybro i tabellen och är ny två bakom serieledande Kallinge/Ronneby. För Helsingborgs del innebar förlusten att Tyringe kryper närmre underifrån.

Halmstad – Grästorp 4-1.

Halmstad tog poäng för femte matchen i rad när Grästorp besegrades med 4-1. För GIK däremot går det tyngre och förlusten innebar att laget nu har förlorat åtta raka matcher. Halmstad öppnade målskyttet efter 12 minuters spel genom Jesper Johansson. Drygt två minuter senare kunde Gustaf Berling utöka Halmstads ledning till 2-0. 2-0 stod sig perioden ut och därmed hade Halmstad skaffat sig ett fint utgångsläge.

Sex minuter in på den andra perioden kunde Jacob Wulcan reducera i power play för sitt Grästorp. Roligare än så blev det dock inte för Grästorp. Erik Borg återgav Halmstad ett tvåmålsöverläge när han satte 3-1 efter 14 minuter av den andra perioden.

Halvvägs in på den tredje perioden kunde Martin Pärna sätta spiken i GIK-kistan när han gjorde sitt tionde mål för säsongen. Halmstad vann därmed med 4-1 och smyger nu med i kampen om Allettanplatserna. I skrivande stund är Halmstad sjua, två poäng bakom sexan Tranås och fyra poäng bakom femman Dalen. Värt att notera är att just Dalen och Tranås möts i morgon.