Bäddat för hockeyhelg när norrserien är tillbaka

Kampen hårdnar om platserna i Allettan när många av lagen i den norra serien spelar matcher både lördag och söndag i helgen.

Sollefteå kommer från en fin skalp på bortais mot Lejon i onsdags och möter i helgen Kalix och Asplöven hemma i Niphallen. Forwarden Alexander Sollén säger till klubbens hemsida att han tror på en tuff men utmanande helg.

– Kalix och Asplöven är två lag som båda är på övre halvan av tabellen så kommer bli två tuffa matcher. Vi kommer behöva spela disciplinerat då båda lagen är så pass skicklig att vi inte har råd att släppa till för mycket. Våra chanser måste vi se till att ta till vara på när dem uppstår. Vi kommer även behöva dra ned på antalet utvisningar som hittills varit alldeles för många.

Blickar man vidare mot streckstriden spelas en högintressant match i Vännäs på söndagen då hemmalaget tar emot Boden i vad som kan kallas en klassisk sexpoängsmatch. Båda lagen är i allra högsta grad indragna i striden om de två sista Allettanplatserna tillsammans med Örnsköldsvik och Asplöven och bara en poäng skiljer de fyra lagen åt.

Asplöven styr i sin tur bussen mot Jämtland och mötet med Östersund på lördagen. Med sig har man sitt finska nyförvärv Samuli Kivimäki som förhoppningsvis ska kunna skjuta poäng till Haparandalaget redan första helgen. På söndag möter man sedan Sollefteå och förhoppningen är att få med sig en rejäl knippe poäng hem, vilket kan behövas i jakten på en plats i Allettan.

Örnsköldsvik möter serieledarna Piteå på lördageftermiddagen och SK Lejon på söndag. De återstår att se om man kan följa upp den senaste tidens fina resultat med ytterligare poäng.

 

Helgens samtliga matcher i Hockeyettan norra:

Lördag 16.00 Vännäs-Kiruna

Lördag 16.00 Teg-Boden

Lördag 16.00 Örnsköldsvik-Piteå (kan ses via Hockeyettan TV här)

Lördag 16.00 Östersund-Asplöven (kan ses via Hockeyettan TV här)

Lördag 16.00 Sollefteå-Kalix (kan ses via Hockeyettan TV här)

Söndag 16.00 Östersund-Kalix (kan ses via Hockeyettan TV här)

Söndag 16.00 Sollefteå-Asplöven

Söndag 16.00 Vännäs-Boden

Söndag 16.00 Teg-Kiruna

Söndag 16.00 Örnsköldsvik-SK Lejon (kan ses via Hockeyettan TV här)

 

 

//Marcus Malmsten