Hammarby kunde inte knäcka Visby/Roma

På fredagskvällen var det match i Visby mellan hemmalaget Visby/Roma och Hammarby Hockey. En match där gotlänningarna tog tag i spelet från nedsläpp och dominerade stort den första periodens händelser. Gustav Hedin gav hemmalaget ledningen efter drygt halva första perioden, framspelad av Jonatan Stuxberg och Erik Palm. 2-0 kom i slutet av perioden när Nick Hedemyr i powerplay sköt sitt sjätte mål för säsongen framspelad av Adam Rachidi. Skotten 18-7

Andra perioden betydligt bättre från bortalaget, Hammarby hade ett flertal fina lägen under perioden, och fick utdelning genom Benjamin Blomberg. Perioden som följde efter målet så var det ofta Visby/Romas målvakt Sammy Gustavsson som räddade hemmalaget från kvitteringen. Skotten 8-15

Tredje perioden blev en mycket sönderryckt period i och med alla utvisningar som föll. Hela 12 stycken två minutersutvisningar bjöds vi på, något som gjorde att periodens spel inte blev det allra bästa. Flera powerplaylägen, framförallt för bortalaget, som dock inte hade den rätta skärpan när de väl fick chansen, och när de väl kom igenom till avslut stod åter Sammy Gustavsson i vägen. Carl Ericson hade dessförinnan gjort 3-1 på passning av Adam Eriksson och Fredrik Sandberg, och det bärgade Visby/Romas femte raka seger. Skotten 13-12 i den sista perioden.

I hemmalaget noterar vi att målvakten Sammy Gustavssons fina form håller i sig, han närmar sig ledaren av målvaktsligan över räddningsprocent, Hammarbys Olle Wallberg, som står på 94,65%. Sammy ligger där tvåa på 93,33%. Tre spelare i hemmalaget som börjat visa upp sig i poängprotokollen i de senaste omgångarna är Jonatan Stuxberg, Fredrik Sandberg och den mer vane poänggöraren Adam Eriksson. För Hammarbys del kretsar det mest kring kedjan med Christian Olsson, Magnus Kullerback och Benjamin Blomberg.

Visby/Roma har seriefinal på söndag borta mot Huddinge, Hammarby tar emot Valbo hemma.