Kalix nya serieledare i norr

Succélaget Kalix är nya serieledare i Hockeyettan norra efter att man under lördagen besegrade Sollefteå med 0-3.

– Vi gör en första period som inte får godkänt. I första pausen har spelarna ett bra snack och bestämmer sig för att gå samman som ett kollektiv. Det gav resultat nästan omgående och vi hade 0-2 efter 40 min. I tredje jobbade vi med att stänga ytorna och det lyckades på ett bra sätt. Gustav Griborn i målet och samtliga backar förtjänar extra beröm.  Kalix HC leder Hockeyettan norra vilket tyder på att vi gör en del bra saker, sa Kalixtränaren Petter Christoffersson till klubbens hemsida. Mer om samtliga lördagsmatcher finns att läsa här.

Trots att Kalix följde upp vinsten mot Sollefteå med att förlorade söndagens match mot Östersund kan man alltså summera helgen som nya serieledare. Östersundstränaren Patrik Andersson var mycket nöjd med att man lyckades vinna matchen mot serieledarna med 2-0 och hyllade målvakten Tim Juel stort efter matchen.

– Tim har kommit tillbaka på ett bra sätt och när vi jobbar som vi gör i försvarsspelet just nu är vi inte lätta att få hål på, säger Andersson till Östersunds hemsida.

Boden kan se tillbaka på en lyckad helg och lämnar Umeå med full pott mot Teg och Vännäs. I söndagens match mot Vännäs stod viktiga poäng i kampen om en Allettanplats på spel. Boden lyckades vinna matchen relativt komfortabelt med 1-4.

– Det känns som att första perioden var våran. Sen blev den andra förstörd för att vi tar två idiotutvisningar där vi är för många spelare på isen. Vi hjälper dem in i matchen och de får momentum på det. De försöker förstöra matchen genom att börja grisa, men vi klarar det bra och sen går vi ut och kontrollerar tredje. Vi kunde avgjort matchen tidigare med ett friläge och en två mot nolla, men vi gör två stabila insatser i helgen och jag tycker vi är på rätt väg, summerar Bodentränaren Robert Nordberg på klubbens hemsida.

I och med förlusten mot Boden och en förlorad poäng mot Kiruna i lördags tappar Vännäs mark i streckstriden om en plats i Allettan. Konkurrenterna Örnsköldsvik och Boden stod för starka insatser med sex poäng av sex möjliga i helgen och Asplöven plockar med sig fyra poäng hem till Haparanda.

 

Söndagens resultat från Hockeyettan Norra:

Östersund-Kalix 2-0

Sollefteå-Asplöven 4-8

Vännäs-Boden 1-4

Teg-Kiruna 1-3

Örnsköldsvik-Lejon 1-0

 

 

//Marcus Malmsten