Nybro bröt KRIF:s svit – sammanfattning omgång 14

Nybro – Kallinge/Ronneby 3-1.

Nybro bröt Kallinge/Ronnebys långa segersvit efter att vunnit hemma i Liljas Arena på lördagen. Efter en mållös förstaperiod kunde Nybro öppna matchens målskytte sju minuter in i den andra perioden. Inte helt oväntat var det Fabian Ilestedt som kunde ge sitt lag ledningen. Bara åtta sekunder efter Nybros ledningsmål kunde KRIF kvittera och man gjorde det genom Albin Storm. Två mål på åtta sekunder hör inte till vanligheterna.

I slutet av perioden kunde Nybro återta ledningen och det var återigen Fabian Ilestedt som hittade nätet, den här gången i power play. Nybro kunde ta med sig sin 2-1-ledning till den andra pausvilan.

2-1 såg länge ut att bli slutresultatet, men med dryga minuten kvar att spela valde KRIF att plocka ut Isak Edman och satsa på en extra utespelare för att få till en kvittering. Istället för en kvittering fick de 1944 i publiken se ytterligare ett Nybromål. Robin Wengdahl fick äran att sätta 3-1 i tom kasse.

Därmed bröt Nybro Kallinge/Ronnebys tio matcher långa segersvit och har faktiskt tagit full pott mot serieledaren.

HA74 – Helsingborg 2-6.

HA74 fick en smakstart på hemmamötet med Helsingborg. Gustaf Andersson kunde ge nykomlingen ledningen redan efter 2.31. Några fler mål blev det inte i den första perioden, men det blev betydligt målgladare i period två och tre.

I den andra perioden kunde Helsingborg vända på tillställningen tack vare tre raka mål. Först kvitterade Julius Falkenbäck Bergkvist, sedan gav Rasmus Rosenqvist Helsingborg ledningen och i slutet av perioden utökade Daniel Åhsberg gästernas ledning. Tre mål från tre vana målskyttar och därmed hade Helsingborg skaffat sig ett bra läge för att ta tre poäng.

Tre minuter in på den tredje perioden kunde Daniel Åhssberg göra sitt andra för kvällen och nionde för säsongen när han satte 1-4. När Philip Motèus satte 1-5 kändes matchen avgjord. HA74 reduerade visserligen till 2-5, men var aldrig nära att ta sig tillbaka in i matchen. Med 25 sekunder kvar att spela kunde Julius Falkenbäck Bergkvist spika slutresultatet till 2-6.

Grästorp – Kristianstad 0-5.

Grästorp kunde inte stjäla några poäng i hemmamatchen mot Kristianstad. KIK var snäppet bättre och tog en stabil seger. 0-1 kom en bit in i den första perioden och det var Fredrik Hansson som öppnade målskyttet med sitt power playmål. Målet var Hanssons tionde för säsongen och av sina tio mål har Hansson gjort fem i power play.

Det skulle sedan dröja till slutet av den andra perioden innan Kristianstad kunde utöka sin ledning till 0-2. Mikael Johansson blev målskytt och KIK kunde därefter ta med sig sin ledning till paus. I den tredje perioden följde Johansson upp sitt mål med ytterligare två mål och gjorde därmed hattrick.

Knappa minuten innan full tid avslutade Viktor Holmqvist matchens målskytte med sitt 0-5 mål.

Vimmerby – Hanhals 3-2.

Vimmerby tog tre viktiga poäng hemma mot Hanhals, men det satt hårt inne. Vimmerby fick annars en drömstart på matchen. Jesper Kokkonen satte 1-0 redan efter 40 sekunder och halvvägs in på perioden gjorde Kokkonen även 2-0. Målen var Kokkonens tolfte och trettonde för säsongen. När Markus Modigs gjorde 3-0 16 minuter in på perioden såg Vimmerby ut att gå mot en säker seger. Värt att notera är att Modigs mål var hans trettonde för säsongen och därmed är det dubbelt Vimmerby i toppen på skytteligan.

Efter en mållös andraperiod kunde Hanhals skapa nerv i matchen under slutskedet av den tredje perioden. Med sju minuter kvar att spela gjorde Pontus Andreasson 3-1 och 58.02 satte Kristoffer Wikner 3-2. Hanhals hade då två minuter på sig att få till en kvittering och med minuten kvar plockade man ut Arvid Söderblom, men några fler mål blev det inte. Vimmerby vann med 3-2 och tog därmed tre viktiga poäng i jakten på Allettan.

Tranås – Tyringe 6-5.

Tranås vann ett riktigt målkalas när man besegrade Tyringe på hemmaplan med 6-5. Tranås såg ut att ha avgjort matchen redan efter den första perioden då man gått ifrån till 4-0. Tidigt i den andra perioden gjorde Hampus Andrèn 5-0, men Tyringe reducerade till 5-1 genom Oliver Henriksson.

5-1 till Tranås inför den tredje perioden. När Kristoffer Backman gjorde 6-1 efter 1.24 såg den tredje perioden ut att bli en transportsträcka, men Tyringe gav sig inte. Efter 3.21 reducerade Marcus Björk till 6-2 och Tyringe fortsatte att göra mål. 6-3 gjorde William Enroth, 6-4 gjorde Johan Lindholm och efter 58.24 kunde Viktor Sundström sätta 6-5. Helt plötsligt var det match igen och Tyringe försökte få till en kvittering genom att plocka ut Emil Hedman, men lyckades inte. Tranås vann trots en svag tredjeperiod med 6-5 och fortsätter därmed att vara med runt strecket i tabellen.

Halmstad – Dalen 1-3.

Halmstad kom till spel mot Dalen med att ha tagit poäng fem matcher i rad, men fick efter 1-3 se sin svit bruten. Dalen tog ledningen efter 8.47 genom Daniel Håkansson och drygt fyra minuter senare kunde Victor Romfors utöka gästernas ledning till 0-2.

Det skulle sedan dröja till slutet av den andra perioden innan nästa mål föll. Med bara två sekunder kvar av perioden kunde Kristoffer Philqvist göra 0-3 och därmed sätta Dalen i ett bra utgångsläge inför den avslutande perioden.

Halmstad plockade ut sin målvakt, Adam Ohre, redan efter 56.34 för att få till en reducering. Reduceringen kom också, men den kom för sent. Sebastian Nilsson spräckte Anton Svenssons nolla, men han gjorde målet 59.43 så något mer än ett tröstmål blev det inte.