Veckans Lag #8 Östra

Målvakt

Sammy Gustavsson, Visby/Roma (1)

Äntligen får en av seriens bästa målvakt göra entré i Veckans Lag. Med 14 startande matcher så är han den målvakt som spelat mest så här långt. Den här veckan har Sammy högst bidragit till Visby/Romas två segrar, 97% räddningar i segermatchen hemma mot Hammarby, följdes upp av en lägre räddningsprocent, men fortsatt stort spel, när laget bortaslog serieledarna Huddinge i söndags.

Backar

Nicklas Strid, Valbo (2)

Han har blivit en riktig succé som omskolad back, Niklas Strid i Valbo. Först utgick han skadad i onsdagens förlust mot Wings, efter ett skott på handleden, men var tillbaka i laget borta mot Hammarby. Där visade han upp hur viktig han är för ett sargat Valbo just nu, 2+1 från Strids backposition och 3 poäng in för Valbo i kampen om Allettan. 5+9 har Nicklas samlat på sig så här långt, klart godkända siffror.

Martin Backholm, Huddinge (1)

En annan debutant på listan är Huddinges Martin Backholm som namnet förpliktigar blivit en rejäl backklippa i Huddinges försvar. Hans andra mål för säsongen kom i onsdagens segermatch borta mot Nyköping Gripen, och det följde han upp med att vara inblandad i 3 av 4 Huddingemål under s�

�ndagen. 1+2 från Backholm, men tyvärr räckte det inte, eftersom Visby/Roma var för starka. Ändå en bra vecka för Martin Backholm som tar en plats i Veckans Lag.

Forwards

Anton Rubtsov, Wings (1)

Den lille ryssen, född -99, som tillbringat sin juniortid i Wings, övertygar mer och mer, och det här kan vara det sista året vi får se Rubtsov på svensk mark på ett tag. 7 matcher har han spelat och står på 8 poäng, varav poängexplosionen i veckan säger att den här killen är på gång. En assist borta mot Valbo, när Wings vann med 4-2, följde han upp med hela 2+3 när Wings enkelt slog Tyresö/Hanviken med 6-2. I fem av målen var alltså Rubtsov högst inblandad i. Given i Veckans Lag därmed.

Jonathan Lundqvist, Vallentuna (1)

En spelare som inte alls får så mycket rubriker men tillhör en stabil poängplockare i Vallentuna, år efter år, är Jonathan Lundqvist. Den här veckan premieras han efter att stuckit ut lite extra, trots förlusten i onsdags mot Sollentuna, så stod Lundqvist för assisten till Paulsson när laget nästan hämtade ikapp underläget. Följde upp det med att göra 2+2 och vara inblandad i 4 av 5 mål när den andra lokalkonkurrenten Väsby besegrades på söndagen. Avgörande straffen satte Lundqvist och blev därmed matchvinnare.

Fabian Lundh, Huddinge (1)

Han går kanske mot sin poängstarkaste säsong som senior Fabian Lundh i Huddinge, efter att han producerar i stort sett i varje match just nu. Borta mot Nyköping Gripen var han den stora segerorganisatören när han assisterade till 3 av Huddinges 4 mål, och poängsviten höll i sig hemma mot Visby/Roma. Trots förlusten där så stod Lundh för 1+1 och stänger veckan som varit med 1+4 på sitt konto, över två matcher.

Veckans Lag #7

Veckans Lag #6

Veckans Lag #5

Veckans Lag #4

Veckans Lag #3

Veckans Lag #2

Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg