KRIF tillbaka på vinnarspåret – sammanfattning Hockeyettan södra

Kallinge/Ronneby – Tranås 6-3.

Kallinge/Ronneby fick sin tio matcher långa segersvit bruten i förra omgången, men är tillbaka på vinnarspåret igen efter 6-3 hemma mot Tranås. Det var annars gästerna som öppnade målskyttet. Anders Skoog fick tag i pucken i slottet och kunde skicka upp pucken i Isak Edmans plockkryss redan efter drygt två minuters spel. Det skulle bara dröja fem minuter innan det var kvitterat. Efter en tilltrasslad situation framför Tranås mål kunde Erik Santesson skicka in kvitteringen och bara minuten senare kunde även KRIF ta ledningen. I en snabb omställning kom Andreas Nordfeldt och Mika Häikkilä två mot en och Nordfeldt hittade över med en fin passning som Häikkilä förvaltade på bästa sätt.

I slutet på den första perioden kunde Tranås få till en kvittering när Eric Gustafsson höll sig påpassligt framme och stötte in pucken i mål. 2-2 efter den första perioden således, men i den andra perioden gjordes bara ett mål och det var Kallinge/Ronneby som gjorde det. Alexander Heiver frispelades av Johan Lundgren och lyfte elegant upp en backhand i nättaket.

Knappt tre minuter in på den tredje perioden kunde Tranås dock kvittera på nytt. Marcus Schelin visade prov på stort målsinne när han vallade in pucken via Isak Edman ur riktigt snäv vinkel. Målet var Schelins tolfte för säsongen. Fyra minuter efter Tranås kvittering kunde KRIF ta ledningen på nytt och man gjorde det genom Mika Häikkilä som på nytt avslutade distinkt. Strax efter kunde Erik Santesson, med sitt andra mål för kvällen, utöka KRIF:s ledning till 5-3. Spiken i kistan sattes av Simon Hansson som gjorde 6-3 med åtta minuter kvar att spela i numerärt underläge.

Dalen – Grästorp 2-1.

Grästorp fick en smakstart på bortamatchen mot Dalen och tog ledningen redan efter 15 sekunder. Linus Ljung höll sig framme på en retur av Anton Svensson och sprätte upp pucken i Svenssons vänstra kryss. Efter tolv minuter kunde Dalen kvittera genom Daniel Håkansson som pricksköt in 1-1 via stolpen. Några fler mål blev det inte under varken ordinarie matchtid eller förlängning, utan matchen gick till straffar. När Jakob Wulcan satte sin straff var Daniel Håkansson tvungen att sätta sin och det gjorde han. Håkansson följde upp sitt straffmål med att sätta ännu en straff och när Jonas Lönn brände sin därefter betydde det att Dalen tog bonuspoängen.

Tyringe – Halmstad 0-2

Målsnålt var det även i mötet mellan Tyringe och Halmstad. Carl Ernstigs ledningsmål för gästerna efter 5.37 skulle visa sig bli matchavgörande. Resten av den första perioden blev mållös och den följdes upp av en mållös andraperiod. Fyra minuter in på den tredje perioden kunde Halmstad utöka sin ledning till 0-2 genom Martin Pärna. Målet var Pärnas elfte för säsongen. Några fler mål fick inte de 661 åskådarna i Tyrs Hov se och Tyringe blev därmed nollade på hemmaplan. I tabellen närmar sig Halmstad Tranås, men har fortfarande sju poäng upp till Vimmerby på rätt sida strecket.

Hanhals – Nybro 1-3.

Efter en mållös förstaperiod kunde Hanhals ta ledningen i inledningen av den andra perioden. David Stenbacka hittade rätt i power play 1.51 in på perioden. Hanhals höll i sin ledning perioden ut och kunde gå till den andra pausvilan med 1-0 i ryggen. 1.45 in på den tredje perioden kunde dock Nybro kvittera och man gjorde det genom Johan Järlefeldt. Sju minuter in på avslutningsakten kunde Nybro också ta ledningen. Fabian Ilestedt, som gjorde två mål senast mot KRIF, hittade rätt på nytt och satte sitt tionde mål för säsongen. Med minuten kvar att spela plockade Hanhals ut Arvid Söderblom för att försöka få till en kvittering, men det slutade med att Emil Larsson kunde göra 1-3 för Nybro i öppen kasse. Nybro kunde därmed plocka med sig tre poäng hem på bussen.

Kristianstad – HA74 4-1.

Kristianstad tog en planenlig seger hemma mot nykomlingen HA74, men gästerna var länge med i matchen. Johan Skinnars kunde ge sitt Kristianstad ledningen i den första perioden, men i slutet av den andra kvitterade Mikael Roslund. 1-1 efter två perioder och chansen till poäng fanns för HA74. Kristianstad skulle dock avgöra matchen i den tredje perioden. Första gjorde Johan Skinnars sitt andra mål för kvällen när han förvaltade en straff halvvägs in på perioden. Fem minuter senare gjorde Skinnars sitt tredje mål i matchen när han uttökade KIK:s ledning till 3-1. Fredrik Hansson går inte gärna mållös av isen och det gjorde han inte den här gången heller. Hansson fastställde slutresultatet till 4-1 strax innan full tid.

Helsingborg – Vimmerby 0-4.

Vimmerby tog tre viktiga poäng borta mot Helsingborg efter en stabil insats. I slutet av den första perioden tog gästerna ledningen genom Sebastian Mannberg. Fem minuter in på den andra perioden kunde Markus Modigs göra 0-2. Modigs fortsätter att leverera mål. 0-2-målet var Modigs 14 för säsongen. Med en minut kvar av den andra perioden avgjorde Robin Kokkonen tillställningen med sitt 0-3-mål. Helsingborg var aldrig nära att ta sig ikapp, men plcokade ut Arvid Stenmark med dryga minuten kvar att spela. Pontus Johansson fick äran att fastställa slutresultatet till 0-4 i tom bur.

I och med att Vimmerby tog tre poäng samtidigt som Tranås föll mot KRIF har Vimmerby nu skaffat sig en lucka på fem poäng ner till Tranås i tabellen.