Piteå återtog serieledningen i norr

I ungefär en vecka fick succélaget Kalix sitta som serieledare i Hockeyettan Norra innan Piteå återerövrade tronen i och med gårdagens 1-3-vinsten mot Asplöven på bortais. Piteå tog ledningen i mitten av den första perioden och släppte sedan aldrig taget om matchen. Förstakedjan i Piteå överglänste med råge Asplövens dito och trion Högberg, Isaksson och Sandström låg bakom alla tre mål och stod tillsammans för imponerande sju poäng.

I och med Piteås trepoängare halkade Kalix ner på andraplatsen när man slog Boden med 3-2 efter straffar.

– Insatsen idag blir godkänt tillslut. Första halvan av matchen tycker jag Boden är det bättre laget men sen känns det som att vi vågar släppa lös och vi tar över mer och mer, säger Kalix tränare Petter Christoffersson i en intervju på Kalix Facebooksida efter matchen.

Matchvinnare i straffläggningen blev Kalix lagkapten Johan Pettersson med det avgörande målet.

– Vi har många skickliga straffskyttar men i och med att vi inte varit i så många straffläggningar under året så är det svårt att veta vilka som pallar för trycket. Det var hög anspänning och en uppskriven derbymatch, men jag tycker Johan visade att han klarade av det trycket bra i och med målet, avslutar Christoffersson.

I Boden var man nöjda med vad laget presterade man hade gärna tagit med sig mer än en poäng hem.

– Prestationsmässigt är det den bästa matchen vi har spelat. Jag vet inte om Kalix gör sin bästa match, men jag tycker det är den bästa hockeymatchen vi har spelat. Vi spelar väldigt lika och tempot blir väldigt högt. Man förtjänar sitt flyt, men Kalix åker på vår målvakt och i den här serien finns ingen videobedömning, så då ser man inte det. Vi hade behövt en poäng till, så det känns lite surt, men vi är på rätt väg, säger Bodens tränare Robert Nordberg till klubbens hemsida efter matchen.

I övriga matcher tog Örnsköldsvik sin sjunde raka seger när man relativt enkelt städade av Sollefteå på bortaplan i slaget om Ångermanland. Allt om Lejons seger över Kiruna i Jimmie Ericssons comeback finns att läsa här.

 

Onsdagens resultat i Hockeyettan Norra:

Sollefteå-Örnsköldsvik 2-4

SK Lejon-Kiruna 4-1

Asplöven-Piteå 1-3

Kalix-Boden 3-2 eft. str

 

 

//Marcus Malmsten