Kumla besegrade Lindlöven – avgjorde med 14 sekunder kvar av matchen

Lindlöven hade vid seger över Kumla under lördagen chansen att ta över serieledningen från VIK Västerås HK men oturen grinade laget i ansiktet och med bara 14 sekunder kvar av matchen lyckades Kumla avgöra matchen och plocka tre blytunga poäng i kampen om femte, sjätte och sjunde platsen i serien.

Men det var Lindlöven som var det spelförande laget och skapade mest chanser. Laget hade ett flertal bra chanser under den inledande perioden men lyckades inte få in pucken bakom duktige Tim Harrysson.
Istället var det Martin Modigs som hittade nätet först och gav Kumla ledningen med 0-1 efter 12.25.
Även den andra perioden var det Lindesbergslaget som var spelförande och skapade mest men Harrysson storspelade i Kumlas kasse och såg till att ställningen fortsatt visade Kumlaledning.
Alexander Kovalonok såg dessutom till att den var dubbelt så stor efter två perioder.
Sett till spelet var ställningen knappast rättvis och publiken i Lindehov funderade på vad som höll på att hända i deras ishall.
När den tredje perioden inleddes gjorde den det i ett rasande tempo från hemmalaget och de såg till att få med sig en tidig utvisning vilket gav ett powerplay. Då kom reduceringen genom Tony Pappila när han lyckades få hål på den annars så fenomenala Harrysson.
Knappa minuten senare small det igen, Niklas Rigelius skickade in sitt andra mål för säsongen och kvitterade till 2-2. Då tog Kumla sin timeout, kanske inte så konstigt då Kumla inte hade haft någonting av spelet i den tedje perioden och för att undvika ett ras valde laget att ta timeout. En timeout som gav önskad effekt, för bara dryga minuten senare såg Alexander Kovalonok till att ge Kumla ledningen på nytt när han skickade in pucken bakom Isak Mantler.
Lindlöven försökte komma tillbaka men lyckades inte ta sig förbi Kumlas press och efter 18.43 valde Jussi Salo att nyttja sin timeout och några sekunder senare valde Salo även att plocka ut Mantler för att spela sex mot fem. Det hjälpte, för med 48 sekunder kvar kvitterade Max Lalander till 3-3 men trots det lyckades Lindlöven inte ta matchen till förlängning.
För med bara 14 sekunder kvar av matchen skickade Christian Axelsson in sitt tredje mål för säsongen och såg till att Kumla fick med sig samtliga tre poängen från matchen och laget har nu bara tre poäng upp till Borlänge på den åtråvärda femte platsen med sex matcher kvar att spela.