Seriefinal stundar i norrserien

I Piteå spelas det under söndagseftermiddagen seriefinal när hemmalaget och serieledarna tar emot tabelltvåan från Kalix. Både prestige och serieledning står på spel men Piteåtränaren Anders Johansson menar dock att det huvudsakliga fokuset just nu inte är att vinna serien.

– Det viktigaste för oss är att vi ständigt utvecklar vårt spel för framtiden. Sedan vill man såklart alltid vinna, det går ju ut på att vinna och givetvis är det kul att vara i serieledning, säger Johansson i en intervju på Piteås Facebooksida.

Vidare spår Johansson att seriefinalen blir en hård kamp om förstaplatsen i tabellen.

– Det kommer bli en tuff och jämn match. Kalix är ett lag som jobbar otroligt hårt och åker mycket skridskor. Förmodligen kommer ”special teams” avgöra så det gäller att vi har ett krispigt powerplay och bra boxplay.

Piteåforwarden Marcus Sandström, med ett förflutet i just Kalix, ser fram emot söndagens match.

– Kul att både vi och Ka

lix är med i toppen och man känner ju fortfarande många i Kalix så det är ett speciellt möte.

Kalixbacken och Sandströms tidigare lagkamrat Johan Pettersson har dominerat stort under hela säsongen.

– Det gäller att ligga nära honom. Han är både skicklig på att ta upp puckar genom mitten och få igenom skott på mål. Samtidigt kan vi inte fokusera för mycket på enbart honom utan även på övriga fyra på isen, avslutar Sandström.

SK Lejon ska försöka följa upp onsdagens succé när man reser till Boden för match mot tabellfemman från Norrbotten. Boden har fin formkurva och kommer senast från en strafförlust mot Kalix.

– Det var en tajt match mot Kalix sist där det kunde gå hur som helst i slutändan med utdelningen av poängen. Samtidigt har vi inte förlorat under ordinarie tid på de senaste fyra matcherna. Vi har börjat hitta rätt i spelet, så det är bara att fortsätta vara tydliga med det spelet, säger Bodens tränare Robert Norberg till klubbens hemsida.

Nu ställs man inför en tuff utmaning när ett inspirerat SK Lejon förstärkt av Jimmie Ericsson kommer på besök.

– Att de fått in Jimmie Ericsson kommer dra lite extra folk till arenan på söndag, det är en profilspelare som kommer sätta spets på laget, avslutar Norberg.

I övriga matcher ska Örnsköldsvik försöka förlänga sin vinstsvit till åtta matcher när man tar emot Östersund hemma i Skyttishallen. Asplöven tar bussen från Haparanda till Kiruna för ett länsderby där viktiga poäng står på spel.

 

Söndagens matcher i Hockeyettan Norra:

Örnsköldsvik-Östersund (kan ses via Hockeyettan TV här)

Kiruna-Asplöven

Boden-SK Lejon (kan ses via Hockeyettan TV här)

Piteå-Kalix (kan ses via Hockeyettan TV här)

 

 

//Marcus Malmsten