Nyköping Gripen skrällde i öst

Nyköping Gripen – Visby/Roma 5-2
Omgångens skräll stod Nyköping Gripen som besegrar det tippade topplaget Visby Roma med 5-2. Centern Mathias Hellgren blev Sörmlänningarnas segerdirigent med två mål och en assist.

Huddinge – Hanviken  4-3
Hemmalaget Huddinge bokstavligt talat bombade Hugo Edlund i Hanvikenmålet med skott ikväll. Edlund som gjorde sin första match för Hanviken i seriesammanhang räddade 43 av 47 Huddingeskott. Hanviken var under den tredje perioden nära att ta matchen till förlängning men Huddinge höll undan och tog alla tre poängen.

Enköping – Vallentuna 2-1
Seriens överraskning hittills är Enköping som fortsätter imponera. Två som har en stor del i ESKs framgångar är backen Robin Nilsson och målvakten Simon S:t Cyr, båda med allsvenska meriter. I kvällens match mot Vallentuna var Robin Nilsson inblandad i ESKs båda mål och Simon S:t Cyr släppte bara en puck förbi sig.

Trångsund – Väsby 2-6
Rutinerade topplaget Väsby spelade ut Trångsund i Storptorpshallen. Skottstatistiken blev hela 51-16 i gästernas favör. I poängprotokollet utmärkte sig Nick Hedemyr med två mål och Johannes Nilsson och Christoffer Gozzi passade fram till två mål vardera.

Sollentuna – Segeltorp 1-4
Nykomlingen Segeltorp tog sin första seger i Hockeyettan ikväll borta mot Sollentuna. Segerorganisatör var Gustav Björklund som gjorde två mål och passade till ett. Noterbart var också att ”Torpets” nye målvakt var mindre än tio minuter ifrån att hålla nollan i sin debut.