Tranås tog bonuspoängen i Veckans Match

Veckans match spelades den här veckan i Borlänge ishall där Tranås var på besök.

Den första perioden var jämn spelmässigt och det skapades inte speciellt många chanser åt något håll egentligen.

Båda lagen hade några ströchanser men de riktigt heta lägena lös med sin frånvaro.

Något som skottstatistiken i perioden vittnar om, Borlänge vann skotten med 6-4 men det var Tranås som gjorde periodens enda mål. Ivar Arnesson stod i slottet och fick en passning av Pontus Eklöf och snärtade iväg skottet i målet. Borlänges målvakt, Henrik Edström hade ingen chans på avslutet från Arnesson då Joakim Erdugan förtjänstfullt skymde sikten för burväktaren.

Den andra perioden i Borlänge ishall blev desto öppnare och publiken i hallen, knappa 500 åskådare bjöds på flertalet bra målchanser, åt båda håll.
Borlänge inledde perioden bäst och fixade en kvittering redan efter 43 sekunder genom Marcus Persson.
Anton Blomberg hade ett bra läge för Borlänge men fick inte in pucken bakom Henrik Edström, Petter Mäkitalo hade ett läge för Borlänge men då stod Fredrik Bergvik i vägen och lagen bytte chanser med varandra under i stort sett hela perioden.
Men trots alla chanser

så blev det inte fler mål under mittakten utan båda lagen kunde gå till pausvila med 1-1 i ryggen.
En som var rejält missnöjd med den andra perioden var Tranås tränare, Karl Helmersson som sa att hans lag kan bättre.
– Ja jag är besviken på vår insats i andra perioden, alla spelarna måste visa sig i såna här matcher och inte gömma sig, men vi kan bättre och det ska vi visa nu i tredje perioden, sa Helmersson.

Den tredje perioden var det just Tranås som började bäst och de skapade en hel del chanser men för Tranås del kom ett uppehåll efter en och en halv minut som satte lite grus i maskineriet och Borlänge tog över mer och mer efter hand.
Därför var det inte heller helt oväntat att det var hemmalaget som gjorde periodens först mål.
Med sitt andra mål för kvällen skickade Marcus Persson in en retur bakom Fredrik Bergvik efter att Tobias Sjökvist skickat ett skott mot Bergvik.
Tranås åkte mycket skridskor under perioden vilket ledde till att Borlänge drog på sig en hel del utvisningar. Men Tranås powerplay höll inte högsta klass under måndagen samtidigt som Borlänge försvarade sig väl.

Tranås fortsatte dock att jobba för en kvittering, Karl Helmersson tog sin timeout efter 16 minuter och plockade ut Bergvik med en och tio kvar av ordinarie matchtid. Den här gången lönade det sig, Anton Blomberg jobbade loss pucken bakom Borlänges mål, spelade den till Fredrik Lindström som drog iväg ett höstlöv från blålinjen och det styrdes av Ivar Arnesson framför mål som sedan rakade in sin egen retur fram till 2-2.

Matchen gick därmed till förlängning och där var det Tranås som var närmast segern men pucken ville inte in utan istället fick det avgöras på straffar i Borlänge ishall.
Den här säsongen är det bäst av fem straffar som gäller istället för tre som det varit tidigare år men i Borlänge krävdes det nio straffomgångar och totalt 18 straffar innan Tranås hade fått med sig bonuspoängen hem.

Stor matchhjälte blev Pontus Eklöf som kyligt hängde dit pucken i den nionde straffomgången bakom Henrik Edström och Tranås kliver därmed förbi Borlänge i tabellen efter tre omgångar.

På onsdag spelas den fjärde omgången i den västra serien.
Och på måndag nästa vecka är det dags för nästa Veckans Match, då sänder vi Kallinge/Ronneby – Kristianstad med start 18:45