Västervik och Västerås i förarsätet mot HockeyAllsvenskt kontrakt

Västerås fortsätter att bevisa att man hör hemma i toppen av kvalserien när man tog en relativt komfortabel bortaseger mot Borlänge under lördagen. Johan Skiöld och Conny Strömberg blev matchvinnare för Västerås med två mål var och segern innebär att man nu ligger på samma poäng på tabellettan Västervik med tre poäng ner till strecket.

Mörkare ser det ut för Borlänge som nu har fem poäng upp till Västerås med två omgångar kvar att spela. Tränaren Dennis Hall säger till Borlänges hemsida att han är nöjd med sitt lags arbetsinsats trots förlusten.

– Jag är nöjd med tävlingsinsatsen, däremot blir vi hårt straffade i de misstag vi begår. Vi blir lite överivriga och kliver fram där vi inte skall göra det samt att vi har lite individuella misstag som sker i hockey. Vi får bättre tryck mot deras kasse idag mot tidigare men vi hade behövt vara ännu mer effektiva och kanske få ledningen för att få de att jaga oss lite mer.

Huddinge är i allra högsta grad fortfarande inblandad i kampen om ett allsvenskt kontrakt när man vann toppmötet med Västervik på bortais efter förlängning. Västervik tog en 2-0-ledning sent i den första perioden men en fin comeback av Huddinge kunde ta matchen till förlängning. Väl där blev Alexander Anderberg matchhjälte för stockholmarna när han dryga minuten in i övertiden sköt det avgörande målet. Trots förlusten är alltså Västervik fortsatt tabelletta med tre poäng ner till just jagande Huddinge.

Troja studsade tillbaka fint efter förlusten mot Västervik senast när man vann den tuffa bortamatchen mot Piteå med 0-4. Assisterande tränare Daniel Håkansson säger till klubbens hemsida att han var nöjd med matchen.

– Det vet en fint genomförd match av killarna. Vi startat matchen med att flytta pucken snabbt och lösa deras press. Sedan är ju vårt första mål i boxplay en viktig start på matchen.

Håkansson lyfter fram målvakten Robin Johanssons insats som starkt bidragande till segern.

– Hela laget förtjänar absolut beröm och Robin i målet för en fin comeback.