Forshaga tog sig samman och räddade Hockeyettankontraktet

Forshaga besitter enligt expertisen en alldeles för bra spelartrupp för att vara med i nedflyttningsdiskussionerna. Detta till trots låg laget efter 10 omgångar utav 14 på en negativ kvalplats i den västra vårserien. Oron hade nog börjat sprida sig hos många värmlänningar som plötsligt var tvungna att kika i botten av tabellen för att hitta sitt kära Forshaga. Laget från Värmland gick samman när de egentligen inte kunde nå en sämre nivå och efter tre raka segrar är kontraktet för Hockeyettan nästa säsong räddat.

Hockeyettan.se tog sig ett kort snack med Forshagas tränare Per Lundell och deras målvakt Jonas Westerlund om deras tankar kring Forshagas vårsäsong.

Vad är det som gör att ni hittar formen nu på slutet och kan stoltsera med tre raka segrar?

– Vi har varit nere i källaren ett bra tag. Men vi har gnuggat på, haft bra träningar och verkligen gått tillbaka till grunderna. Det gäller att hålla sig till grunderna och vara nöjd med det enkla. Då får man ett bra försvarsspel och chanserna framåt kommer automatiskt, säger Per Lundell

– Det har inte riktigt studsat med oss tidigare. Vi har ändrat på lite smådetaljer i försvarsspelet och utgått därifrån och nu studsar det med oss istället, fortsätter Jonas Westerlund.

Ni har varit nere i en djup formsvacka och verkligen fått kämpa för att hitta tillbaka till ert spel, hur nyttigt har det varit för er som individer och grupp?

Självklart har det varit väldigt nyttigt. Vi har gått ihop som grupp och tagit några möten om vad som gäller. Det tycker jag också att vi har visat att vi följt de senaste matcherna och vi gör vad som behövs just nu, säger Jonas Westerlund.

– Du kommer till en gräns där du inte tar något mer och vart den gränsen går beror ju på hur gruppen reagerar. Vi har varit nere och vänt, känt på gränsen, och gått ihop som lag. Det tror jag har varit nyttigt för oss och en av anledningarna till att vi presterat på topp de senaste matcherna, fortsätter Per Lundell


Ni har fått in några spelare från Färjestads organisation, hur har det hjälpt er?

– De kom in i ett bra läge för oss eftersom de inte hade de bagaget i ryggen som vi hade efter fem raka förluster. De kom in med energi och var jätteviktiga för oss och dessutom är de bra hockeyspelare vilket gett oss mer spets i laget, säger Per Lundell.

– De har gjort det jättebra och det är riktigt duktiga killar vi har fått låna. De bidrar med en otrolig fart och spelförståelse så självklart har de varit viktiga för oss, fortsätter Jonas Westerlund.

Vi gratulerar Forshaga till det säkrade Hockeyettankontraktet.Värmlänningarna kan alltså redan nu slappna av och börja bygga inför nästa säsong och de lär inte vara mindre svårspelade när nästa säsong drar igång i september.

//Niklas Karlsson och Jonas Wallin