PlayOff 3-hjälten redo för kvalserien

Han avgjorde PlayOff 3 för sitt Troja-Ljungby och någon mer lämplig PlayOff-hjälte kunde inte ha skrivits in i Trojas historieböcker. Daniel ”Trucken” Karlsson, lagkapten i Troja-Ljungby, klev fram när det behövdes som mest och nu är trotjänaren redo för kvalserien till Allsvenskan.

Daniel höll i sin ungdom på med ett gäng olika sporter men att det blev ishockey kändes ganska självklart när det väl var dags att fokusera på endast en idrott. Karlsson valde att spendera sin gymnasietid på Hockeygymnasiet i Ljungby vilket har betytt mycket för hans utveckling.

– Jag höll på med lite olika sporter som alla andra småpojkar i Ljungby med omnejd. När det sedan blev dags att välja så kändes hockeyn både lite roligare och att det var där jag hade störst chans att kunna bli bra. Sedan gick jag på hockeygymnasiet i Ljungby och den tiden har betytt mycket för min utveckling. Jag fick goda möjligheter att träna och dessutom fick jag chansen i A-laget redan i tidig ålder. Att få förtroende betyder mycket för en hockeyspelare och det fick jag verkligen utav Troja.

15 säsonger senare i Ljungbytröjan är ”Trucken” den ledande kaptenen med det stora hjärtat för klubben. Under Daniels 15 säsonger i Troja-Ljungby tycker han ändå att dagens lag står sig bra jämfört med tidigare säsonger.

– Det är såklart svår

t att jämföra de olika lagen vi haft under alla dessa år men det känns ändå som att årets upplaga är en utav det bättre vi haft. Det lag vi har nu känns riktigt bra för att kunna ta steget upp. Säsongen hittills har ju varit riktigt bra eftersom vi gick igenom både grundserien och Allettan fint. Dock har det varit lite tyngre nu på slutet i Hockeyettan Finalen och PlayOff 3.

Troja-Ljungby har under denna säsong målats upp av experterna som favoritlaget till att kunna ta klivet upp i HockeyAllsvenskan. Även om det gått lite knackigt för laget i Hockeyettan Finalen och PlayOff 3 så är de ändå klara för kvalserien till Allsvenskan och Daniel ”Trucken” Karlsson tycker inte att fansen behöver vara oroliga.

– Ibland låser det sig rent mentalt när det verkligen gäller och det vill sig inte riktigt. Det gäller bara att fortsätta jobba stenhårt så kommer det lossna till slut. Alla killar gör ju ett hårt jobb och försöker prestera på topp hela tiden för att laget ska lyckas så det är bara att lita på att det kommer lossna.

Dessutom lyfter Trojas kapten fram bredden i truppen som en styrka och om han ska nämna något att förbättra så är det målskyttet som måste upp ett par snäpp.

– Vi har fyra riktigt jämna femmor som jobbar stenhårt. Vi behöver inte förlita oss på enbart en femma utan det finns alltid folk som kan kliva fram och avgöra matcherna. Spelet just nu håller hög klass men det är målen som fattas. Vi måste bli effektivare på de chanser vi får och viljan att göra mål måste bli ännu större.

När spelet inte riktigt fungerade som Troja ville så var det just kaptenen och Ljungbysonen Daniel Karlsson som klev fram och sköt sitt Troja till Kvalserien till Allsvenskan. ”Trucken” är riktigt laddad för att dra igång kvalserien och känner sig i väldigt bra form.

– Formen är riktigt bra just nu. Jag är inne i ett högt matchtempo och spelet flyter på precis som jag vill. Dessutom trivs jag i matcher där pressen är större och då lyfter jag mitt spel en nivå till.

Karlsson ser fram emot kvalserien och tror att det kommer bli en riktigt jämn och tuff serie. Han håller Västerås som favoriter även om allt kan hända i en kvalserie.

– Jag tror vi har riktigt goda chanser i kvalserien och håller vi bara ihop vårt spel så ska vi nog kunna lösa det. Västerås är väl det laget som sticker ut lite extra och sen är det hugget som stucket bakom dem.

På frågan om vad Daniel ”Trucken” Karlsson önskar sig mest av allt just nu var svaret självklart.

– En plats i HockeyAllsvenskan nästa år…

Kvalserien till HockeyAllsvenskan streamar du här

// Niklas Karlsson och Jonas Wallin