sön 21 okt Slut
Hockeylag BHF 3
Hockeylag KÖP 2
sön 21 okt Slut
Hockeylag SIK 3
Hockeylag MAL 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag ARB 2
Hockeylag GRU 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag TRA 10
Hockeylag FOR 3
sön 21 okt Slut
Hockeylag VHC 5
Hockeylag ASP 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag THO 8
Hockeylag KIR 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag ÖRN 3
Hockeylag BOD 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag HUD 2
Hockeylag HHC 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag ESK 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag VBK 3
Hockeylag SEG 2
sön 21 okt Slut
Hockeylag HAN 0
Hockeylag VSB 7
sön 21 okt Slut
Hockeylag TYR 7
Hockeylag HAL 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag MRM 3
Hockeylag HLS 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag HEL 1
ons 24 okt 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag BHF -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag SUR -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag ARB -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag SIK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag KUM -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag KAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HUD -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag SHC -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag TIF -
Hockeylag HAN -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag VBK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag NYK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KRF -
Hockeylag DAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KRI -
Hockeylag KAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HEL -
Hockeylag MRM -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag TYR -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag VIM -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KAL -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag TRO -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag SHC -
lör 27 okt 16:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag ÖST -
sön 28 okt 15:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag VRH -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag KAIF -
Hockeylag SKL -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag PIT -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag NYK -
Hockeylag HAN -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag ASP -
Hockeylag ÖST -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag LIN -

PlayOff 3-hjälten redo för kvalserien

Han avgjorde PlayOff 3 för sitt Troja-Ljungby och någon mer lämplig PlayOff-hjälte kunde inte ha skrivits in i Trojas historieböcker. Daniel ”Trucken” Karlsson, lagkapten i Troja-Ljungby, klev fram när det behövdes som mest och nu är trotjänaren redo för kvalserien till Allsvenskan.

Daniel höll i sin ungdom på med ett gäng olika sporter men att det blev ishockey kändes ganska självklart när det väl var dags att fokusera på endast en idrott. Karlsson valde att spendera sin gymnasietid på Hockeygymnasiet i Ljungby vilket har betytt mycket för hans utveckling.

– Jag höll på med lite olika sporter som alla andra småpojkar i Ljungby med omnejd. När det sedan blev dags att välja så kändes hockeyn både lite roligare och att det var där jag hade störst chans att kunna bli bra. Sedan gick jag på hockeygymnasiet i Ljungby och den tiden har betytt mycket för min utveckling. Jag fick goda möjligheter att träna och dessutom fick jag chansen i A-laget redan i tidig ålder. Att få förtroende betyder mycket för en hockeyspelare och det fick jag verkligen utav Troja.

15 säsonger senare i Ljungbytröjan är ”Trucken” den ledande kaptenen med det stora hjärtat för klubben. Under Daniels 15 säsonger i Troja-Ljungby tycker han ändå att dagens lag står sig bra jämfört med tidigare säsonger.

– Det är såklart svårt att jämföra de olika lagen vi haft under alla dessa år men det känns ändå som att årets upplaga är en utav det bättre vi haft. Det lag vi har nu känns riktigt bra för att kunna ta steget upp. Säsongen hittills har ju varit riktigt bra eftersom vi gick igenom både grundserien och Allettan fint. Dock har det varit lite tyngre nu på slutet i Hockeyettan Finalen och PlayOff 3.

Troja-Ljungby har under denna säsong målats upp av experterna som favoritlaget till att kunna ta klivet upp i HockeyAllsvenskan. Även om det gått lite knackigt för laget i Hockeyettan Finalen och PlayOff 3 så är de ändå klara för kvalserien till Allsvenskan och Daniel ”Trucken” Karlsson tycker inte att fansen behöver vara oroliga.

– Ibland låser det sig rent mentalt när det verkligen gäller och det vill sig inte riktigt. Det gäller bara att fortsätta jobba stenhårt så kommer det lossna till slut. Alla killar gör ju ett hårt jobb och försöker prestera på topp hela tiden för att laget ska lyckas så det är bara att lita på att det kommer lossna.

Dessutom lyfter Trojas kapten fram bredden i truppen som en styrka och om han ska nämna något att förbättra så är det målskyttet som måste upp ett par snäpp.

– Vi har fyra riktigt jämna femmor som jobbar stenhårt. Vi behöver inte förlita oss på enbart en femma utan det finns alltid folk som kan kliva fram och avgöra matcherna. Spelet just nu håller hög klass men det är målen som fattas. Vi måste bli effektivare på de chanser vi får och viljan att göra mål måste bli ännu större.

När spelet inte riktigt fungerade som Troja ville så var det just kaptenen och Ljungbysonen Daniel Karlsson som klev fram och sköt sitt Troja till Kvalserien till Allsvenskan. ”Trucken” är riktigt laddad för att dra igång kvalserien och känner sig i väldigt bra form.

– Formen är riktigt bra just nu. Jag är inne i ett högt matchtempo och spelet flyter på precis som jag vill. Dessutom trivs jag i matcher där pressen är större och då lyfter jag mitt spel en nivå till.

Karlsson ser fram emot kvalserien och tror att det kommer bli en riktigt jämn och tuff serie. Han håller Västerås som favoriter även om allt kan hända i en kvalserie.

– Jag tror vi har riktigt goda chanser i kvalserien och håller vi bara ihop vårt spel så ska vi nog kunna lösa det. Västerås är väl det laget som sticker ut lite extra och sen är det hugget som stucket bakom dem.

På frågan om vad Daniel ”Trucken” Karlsson önskar sig mest av allt just nu var svaret självklart.

– En plats i HockeyAllsvenskan nästa år…

Kvalserien till HockeyAllsvenskan streamar du här

// Niklas Karlsson och Jonas Wallin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *