Intensiv helg i Forshagas truppbygge

Forshaga hade en minst sagt aktiv helg på spelarmarknaden. Klubben svarade för tre nyförvärv och fyra kontraktsförlängningar. Kimmy Skogland, Benjamin Trust, Erik Fridlund och Henrik Tång valde att förlänga sina kontrakt. Backen Tommie Ardon hämtas in från Kils AIK och forwards-duon Oscar Jemail och Calle Källström. från BIK Karlskogas J-20.

– Oscar Jemail är en av FIF-killarna som efter ungdomsåren valde att fortsätta sin utbildning i hockeygymnasiet i Karlskoga. Ett naturligt steg för många av våra talanger som vi stödjer. Vi har idag två personer i föreningen som följer våra killar som går på hockeygymnasium i olika delar av Sverige och håller kontakt med dem. Det är därför extra roligt att Oscar kommer tillbaka till oss och satsar på att etablera sig i vårt A-lag, säger Christer Larsson, ordförande i Forshaga IF till klubbens hemsida.

Forshagas tränare Per Lundell om Calle Källström och Tommie Ardon;

-Calle är en storvuxen energispelare med en bra karaktär. Vi har sökt en spelartyp som kan bana väg för andra och som är jobbig att möta, Därför är vi glada att presentera Calle. Han är fostrad i BIK Karlskoga där han även har gjort några framträdande i Allsvenskan.

-Tommie är en back som kan bidra med ett rejält spel, framförallt i egen zon. Han passar in i vårt defensiva tänk med att få stopp på motståndarna i ett tidigt skede.

 

Följande spelare är nu klara för spel i Forshaga kommande säsong:

Målvakter:

Andro Michel
David Söderberg
Jonas Westerlund

Backar:

Viktor Kyrk
Oskar Skärberg (ny)
Nils Wilhelmsson
Tommie Ardon (ny)
Erik Fridlund
Henrik Tång

Forwards:

Jonas Johannesson
Stefan Kask
Andreas Norrman
Oscar Odd
Anton Rhöse
Oscar Jemail (ny)
Calle Källström (ny)
Kimmy Skogland
Benjamin Trust

 

Tränare:
Per Lundell

 

Spelare in:
Oskar Skärberg, B, Färjestad BK J-20
Tommie Ardon, B, Kils AIK
Calle Källström, F, BIK Karlskoga J-20
Oscar Jemail, F, BIK Karlskoga J-20

Spelare ut:
Gabriel Johansson, F, Grums IK
Johan Erkgärdsm F, Grums IK