Nykomlingskollen: VIK Västerås HK

VIK Västerås HK kommer som bekant från spel i Hockeyallsvenskan och är till den här säsongen nykomlingar i Hockeyettan Västra. Senast Västerås spelade i Hockeyettan var säsongen 2001/2002 efter att klubben gått i konkurs.

Västerås Idrottsklubb startades 1913 och hade olika grenar i sin verksamhet, bland annat fotboll och friidrott. År 1939 bildades föreningens första hockeysektion. 1980 splittrades idrottsklubben och alla sektioner gick var för sig och bildade egna föreningar. Ishockeysektionen fick då namnet VIK Hockey. Västerås har bytt namn några gånger under åren, men under våren 2005 valdes namnet VIK Västerås HK som dem även bär idag.

Västerås har erfarenhet av spel i SHL och Hockeyallsvenskan. De senaste 15 åren har föreningen varit i hockeyallsvenskan och har även spelat kval till SHL.

Föreningen har även en stor verksamhet där man har ett a-lag och juniorlag på damsidan. Ett helt gäng med knattelag och även juniorverksamhet med J18 och J20.

Hockeyettans redaktion bytte några ord med den nytillträdde sportchefen Patrik Zetterberg.

Fredrik Hetta och Niclas Lehmann är två spelare som har producerat mycket poäng i sina tidigare klubbar. Hur känns det att ha dessa två nyförvärv i laget?
– Det är jättekul att de har valt Västerås och vi hoppas att dem kommer hjälpa oss med de mål vi har. De är vassa spelare som passar bra in på lagbygget som vi har, säger sportchefen och assisterande tränaren Patrik Zetterberg till Hockeyettan.

Hur tycker du att lagbygget har gått?
– Det var jobbigt att börja om i Hockeyettan med blankt papper och med en liten budget. Det var en utmaning men truppen är bättre än vad jag trodde vi skulle få ihop. Huvudtränaren Thomas Paananen och jag är jättenöjda med truppen som kliver in till denna säsong.

Hur ser målsättningen ut inför den kommande säsongen, raka spåret tillbaka till Hockeyallsvenskan?
– Vi ska till Allettan, och så får vi se därifrån.

Något du ser fram emot lite extra med denna säsong?
– Ser framemot allting med denna säsong. Ny roll för min egen del och hela gruppen. Allting känns jättebra så här långt. Så ser framemot allt och lite där till under den här säsongen.

//Rasmus Forsström