HC Dalen: ”Vi har lite fler vapen”

För tredje säsongen i följd tränas HC Dalen av Per Gustafsson. Utöver att vara tränare är han även sportchef och han är nöjd med truppen han har satt ihop inför årets säsong.

– Det ser riktigt bra ut! Vi har en bredare trupp i år. I dagsläget har vi 16 forwards så vi har lite fler vapen. Det skapar också en situation där det blir mer tävling om platserna på både träning och match, säger han.

– Backsidan ser bra ut, även om vi kanske är någon spelare kort, men det är inget som oroar. Vi har fått in Kevin Karlsson som jag tror kan bli ett utropstecken. Dessutom har vi två bra målvakter, vilket man inte ska glömma.

I truppen finns det gott om spelare med HV71 som moderklubb, men något uttalat samarbete finns inte mellan klubbarna.

– Vi står själva, men jag har självklart mina kontaker i HV71. Vi får inga A-lagsspelare utan det är från deras J20-lag och då är frågan vilken nivå de håller. Det är olika från spelare till spelare.

I fjol blev HC Dalen åtta i grundserien, men siktar i år på att ta sig till Allettan. På försäsongen har Dalen än så länge spelat fem matcher och av dem vunnit fyra. Resultaten på försäsongen är inget Gustafsson lägger någon större vikt vid, men han har nöjd med hur det har sett ut.

– Vi vill förbättra oss och topp fem är realistiskt, även om det är en tuff serie. Det har sett bra ut på försäsongen och jag är positiv. Sen är man alltid lite spänd på hur vi står oss mot de andra lagen.

Gustafsson tror på en jämn och tuff serie, men att det är Kristianstad som får gälla som favoriter är glasklart.

– Kristianstad är favoriter, det är det inget snack om. De har en allsvensk budget, så det är ett misslyckande för dem om de inte vinner. Kallinge/Ronneby ser bra ut, Nybro och Vimmerby också. Tranås vill vara med i toppen och Grästorp ser bättre ut än tidigare. Sen är det alltid något lag som floppar och något som överraskar positivt, avslutar Gustafsson.

/ Anton Gustavsson

Foto: HC Dalen