Huddinge gör sig redo för att ta steget upp

Huddinge Hockey nämns alltid med respekt i Hockeysverige, och de är ständigt favorittippade när vi går igenom Hockeyettan inför säsongen. Fjolåret avslutades inte som Huddinge hade tänkt sig, efter att vunnit den Norra Allettan och kvalificerat sig för Hockeyettan Finalen. Motståndare var Troja/Ljungby och en direktplats i kvalserien till Hockeyallsvenskan stod på spel. Huddinge vann med 2-1 i matcher efter att två av tre matcher gått till Overtime.

Hur det gick sen vet vi, Troja/Ljungby tog steget upp till Hockeyallsvenskan via Play Off och en stark andraplats i Kvalserien, något som Huddinge inte lyckades med utan de hamnade en bra bit efter på en femteplats.

Till årets säsong är tanken att Huddinge ska gå lite längre, i alla fall om vi får tro sportchef /tränare Fredrik Mälberg. På frågan vad Huddinges målsättning är med säsongen svarar Fredrik att det är avancemang till Hockeyallsvenskan som gäller.<

/p>

En ganska realistisk målsättning om vi ser till den trupp Huddinge förfogar över och hur långt man gick förra säsongen.

Klubben har inte ändrat på något speciellt i upplägget jämfört med tidigare säsong, utan de jobbar vidare efter ett grundkoncept för  laget och spelarna.

Hur står sig de här laget i dagsläget? Är de rustade för att ta steget upp?

– Vi ska vara en given favorit. Tanken är att bygga vidare på det vi gjorde förra säsongen och då ska det och dem vi jobbar med stå sig väl för målbilden vi har säger Fredrik.

Nyförvärv som Adam Hansen, Södertälje SK, Jesper Eriksen, Troja/Ljungby, Mathias Franzén, Sundsvall Hockey och Anton Kalte, Timrå J20 är bara några av de intressanta spelarna som tillkommit i Huddinges trupp till i år. Men Fredrik Mälberg lyfter hellre fram kollektivet än enskilda spelare.
– Pratar sällan om individer, jag vill hålla fram laget. Vi gör det tillsammans.

Är ni nöjd med den trupp ni förfogar över eller finns det luckor för eventuella nyförvärv?
– Vi är nöjda. Men det finns alltid utrymme för rätt typ av karaktär och spelare.

Huddinges största utmanare i serien är Hudiksvall och Visby/Roma enligt Mälberg, – det är vi som är topp tre, sen blir det jämnt bakom mellan många lag.

Det återstår att se om Huddinges sportchef och tränare får rätt och att Huddinge har vad som krävs för att ta steget upp i Hockeyallsvenskan, i såna fall för första gången sen 2008-2009.

 

//Stefan Österberg