Nykomlingskollen: Tyresö Hanviken – ett disciplinerat lag

Hanvikens SK eller Tyresö Hanviken Hockey som hockeysektionen kallas sedan 2012-2013 är nykomlingar i den Östra serien. Föreningen tog sig dit efter en imponerande kvalserie där man segrade i 8 av 10 matcher och därmed kunde stoltsera sig som ett lag för Hockeyettan till denna säsongen. Med minst insläppta mål både från Allettan Östra och sedan Kvalserien till Hockeyettan förknippas laget som ett disciplinerat lag.

Lagbygget tog vid direkt och i stort sett hela stommen från fjolårets avancemang finns kvar. Medelåldern är bara 24,50 år i truppen men ser man till totalt av alla Hockeyettanlag ger det ett av de äldsta lagen i ligan.

Nyförvärven har hämtats från närmaste omgivningen, bland annat IFK Tumba, Huddinges verksamhet och Haninge Anchors. För föreningen väntar en spännande säsong och enligt Team Manager Thomas Sundström så har inte träningsupplägget varit alltför olikt fjolårets försäsong.

– Vi har inte ändrat alltför mycket i försäsongsträningen då vi spelade en bit in i april förra säsongen.

– Kan vara så att vi däremot kom igång någon vecka senare än i fjol. Dock så har vi haft bra närvaro och hög intensitet i det vi gjort.

Vad har föreningen för ambitioner och målsättning med säsongen som kommer undrar vi?
– Vi skall ha ett antal lag bakom oss när grundserien är slut. Det innebär att målsättningen i första hand är att vi skall etablera oss i Hockeyettan fortsätter Thomas.

När vi kommer in på var vi kan placera in nykomlingen Tyresö Hanviken i tabellen efter grundserien så säger Thomas:
– Det är en svår fråga, vi får hoppas på plats 6-8 men gärna högre än så.

Vad kännetecknar Ert lags sätt att spela, för de som inte vet?
– Vi skall vara fantasifulla framåt och disciplinerade bakåt. Lite som vi spelade förra säsongen.

Ser vi till Tyresö Hanvikens trupp så finns det ett antal spelare med meriter från Hockeyettan men även flera spelare som gör sin första säsong på den här nivån. Har ni fått in de pusselbitar i lagbygget som ni tänkt eller känner ni att det saknas något inför seriestarten?
– Det ser ut som att de sista pusselbitarna kommer att hinna falla på plats innan seriestart hälsar Thomas.

– I övrigt så tror jag att truppen som helhet kan överraska då vi har en bra nivå.

Några spelare att hålla ett extra öga på under säsongen ska vara Calle Olsson ny från Haninge Anchors och Jesper Danielsson som klubben hoppas ska nå upp i den nivå de har kapacitet för.

Till sist undrar vi vilket lag förutom Ert eget ska vi se upp med under kommande säsong i från den Östra serien? 
-Huddinge, Hudiksvall och Visby tror jag mycket på. Väsby såg bra ut när vi mötte dem på försäsongen avslutar Team Manager Thomas Sundström.

Vi hälsar Tyresö Hanviken Hockey välkomna till Hockeyettan och ser fram emot att se föreningen tampas i den Östra serien.

 

//Stefan Österberg