Nybro: ”Vi vill bygga vidare på det vi gjorde i fjol”

Efter några svaga säsonger stod Nybro i fjol för en uppryckning och tog sig till play off 2. Där tog det dock slut mot Kristianstad, men fjolårsäsongen var ett steg i rätt riktning. Nybros tränare Andreas Holfelt är nöjd med vad laget presterade i fjol, men blickar nu fram mot en ny säsong.

– Det var godkänt i fjol. Inför säsongen var det bara vi själva som trodde på oss. Vi åkte ut efter två jämna och tuffa matcher mot Kristianstad som sedan blev trea i kvalserien. Förra säsongen var första gången på några år som vi fick ut vad vi ville av truppen.

– Samtidigt är en bra säsong ingen säsong. En bra säsong betyder inte att man kan klappa sig på ryggen och vara nöjd, utan nu är det en ny säsong som gäller. Vi vill bygga vidare på det vi gjorde i fjol och bli bättre i år, säger han.

Andreas Holfelt går in på sin fjärde säsong som huvudtränare för Nybro. Utöver det har han även gjort ett par säsonger som assisterande tränare och även tolv säsonger som spelare i föreningen. Kontinuitet sägs ofta vara nyckeln till framgång, men Holfelt ger ett blandat svar.

– För min egen del som tränare har jag ingen aning om det är viktigt. Någonstans gäller det att hitta en väg och vi har många spelare som varit här tre, fyra, fem säsonger. Det är viktigare med kontinuitet på spelarfronten, särskilt med tanke på att vi gjorde det bra i fjol.

Viss förändring har skett i truppen, bland annat på målvaktssidan där Oskar Sehlstedt har lämnat för spel i SK Lejon och Viktor Östlund tagit klivet upp i Allsvenskan och Västervik. Den duon är ersatt av Hugo Fagerblom som ansluter från Arlanda Wings och Alexander Johansson som kommer från HV71:s J20-lag. Johansson är dock inte ett nytt ansikte för Nybropubliken i och med att han gjorde tio matcher för Nybro redan i fjol på lån från just HV71.

– Vi hade en del alternativ, men vi är nöjda med att ha två unga målvakter som kommer att kriga om istiden. De har väldigt olika stilar och det känns spännande med två olika typer av målvakter.

I övrigt är Holfelt nöjd med truppen, även om en del skador har stört på försäsongen. Chansen finns att truppen fylls på med ytterligare någon spelare. Holfelt kan glädjas över att backen Rasmus Johansson återvänder till Nybro efter ett gäng säsonger i andra klubbar.

– Just nu är jag inte nöjd i och med att sju spelare är skadade. Bortser man från skadorna är jag nöjd, även om vi skulle vilja ha in en forward eller center till för att bredda truppen och öka konkurensen.

– Det är kul att Rasmus är tillbaka. Jag spelade tillsammans med honom under slutet av min karriär och det är alltid kul när spelare är iväg och skaffar sig rutin och erfarenhet för att sedan komma tillbaka, avslutar Holfelt.

 

/ Anton Gustavsson

Foto: Nybro