Halmstad: ”Det pekar åt rätt håll

Halmstad hade en tung säsong i fjol som slutade med att västkustgänget tvingades kvala för att hålla sig kvar. Sportchefen Niklas Söderström hoppas att den erfarenheten nu ska leda till en bättre säsong i år.

– Vi klarade av kvalet i fjol och fick ett positivt avslut på säsongen. Vi har många unga killar i laget som vi valt att behålla från förra säsongen. Det finns en stor revanschlust och killarna vet vad som krävs.

– Vi ser fram mot säsongen som kommer med tillförsikt och hoppas kunna studsa upp, vilket jag tycker vi har alla möjligheter att göra. Det känns bättre och tryggare i år, säger han.

Träningsmatcher är visserligen just träningsmatcher, men att det finns potential i laget har man visat under delar av försäsongen. Bland annat besegrades Kristianstad på bortais med 2-1.

– Försäsongen har varit lite blandad. Vi gjorde en bra match mot Kristianstad och den segern stärkte gruppen, men sen har vi gjort någon plattmatch också och då blir man lite orolig. Man får inte ta för allvarligt på träningsmatcher, utan det är i serien det gäller att prestera.

Det är inte bara sportsligt det gått tungt för Halmstad de senaste säsongerna, utan man har även haft det jobbigt ekonomiskt. I dagsläget ser dock Söderström att föreningen är på väg åt rätt håll igen.

– Det har varit tufft i flera år. Styrelsen jobbar hårt och har gjort ett fantastiskt arbete för att få föreningen på fötter igen. Vi kan inte leka med pengar som inte finns. Vi har en bra ungdomssida och juniorlag och får satsa på killar som verkligen vill vara här. Det pekar åt rätt håll, säger han.

Bland nyförvärven sticker målvakten Adam Ohre ut. Ohre kommer närmast från spel i allsvenska Timrå. Söderström hoppas även att rutinerade forwarden Simon Stark ska kunna göra ett avtryck i Halmstad.

– Adam Ohre kan bli ett stort utropsteken. Målvakter är alltid viktiga. Vi hoppas också på Simon Stark som blir lite av en pappa i laget. Han har varit med länge och kommer att stötta de yngre spelarna i laget.

Om alla bitar faller på plats hoppas Söderström att Halmstad inte bara ska undvika toppen, utan även kunna vara med och utmana längre upp i tabellen.

– Vi hoppas att vi ska kunna vara med och tampas och störa där uppe i tabellen. Får vi ihop det och killarna presterar kan det bli en rolig säsong, annars kan det bli tufft i år igen, avslutar han.