Välkända ansikten ska få tranorna att flyga

Tranås har i sommar stärkt truppen med ett gäng spelare som tidigare spelat för klubben. Marcus Schelin och David Bremer återvänder efter en säsong i Mjölby och egna produkten Filip Petersson är tillbaka efter en utflykt på två säsonger där han representerat norska Kongsvinger, HC Dalen och Kristianstad. Tranås tränare Charles Franzèn är nöjd med nyförvärven.

– Vi känns mycket starkare än i fjol. Det känns som att vi har fått in kvalitè och de förändringar vi har gjort i truppen är riktigt bra, säger han.

Utöver den tidigare nämnda trion har bland annat även Kristoffer Backman anslutit från Vimmerby. Även Backman är en spelare Franzèn har god koll på.

– Backman hade jag när jag tränade Östersund. Spelarna vi plockat in har rätt karaktär och vi köper inte gris

en i säcken. Sen vet vi att det är killar som fungerar socialt även utanför isen och det är viktigt.

När det gäller nyckelspelare i årets upplaga av Tranås förväntar sig Franzèn att erfarna spelare som Robin Johansson, Filip Petersson, Eric Gustafsson och Anders Skoog ska ta ett stort ansvar och få med sig hela truppen.

– De äldre spelarna är informella ledare, men hela gruppen måste visa att vi är att räkna med i år, säger han.

– Sen är det svårt att inte nämna målvakterna som alltid är viktiga. Vi har en stark målvaktssida och är glada över att vi fick behålla Hampus Alexandersson som jag trodde skulle kunna lämna för Allsvenskan.

Charles Franzèn är nyss hemkommen från Australien där han coachat Melbourne Ice. Med sig dit hade han Kristoffer Backman, Sebastian Ottosson och Niklas Dahlberg. Efter att Melboune Ice vann ligan kan nu kvartetten titulera sig australiensiska mästare.

– Det var en erfarenhet med ny kultur och att få se hela Australien. Vi hade förmånen att få vinna. Alla importer i ligan håller hög klass, men totalt sett är det låg Hockeyettannivå på topplagen i den australiensiska ligan.

Nu är det dock Sverige och Hockeyettan med Tranås som gäller. Franzèn ser fram emot säsongen som kommer.

– Vi vill gå längre än i fjol och förstås gå så långt som möjligt. Innan jul är det Allettan vi siktar på, precis som alla andra. Det har sett bra ut på träningarna och det känns som stor skillnad mot i fjol. Klubben har tagit ett steg. Det känns jättebra, avslutar Charles Franzèn.

/ Anton Gustavsson